30.03.2021

Ponovno odprte prijave za sodelovanje v oddaji Jazz z Nino

Oddaja Jazz z Nino ostaja odprta za vse jazzovske glasbenike oziroma tiste, ki aktivno delujejo znotraj polja jazza, ne glede na to, ali gre za že uveljavljena imena z več samostojnimi izdajami ali za glasbenike, ki se nahajajo šele na začetku svoje poti.

Press Info

Jazz z Nino
Foto: iz osebnega arhiva Nine Novak

S tem namenom ponovno odpirajo prijave za sodelovanje v oddaji. Zainteresirani glasbeniki naj predstavitev svojega
glasbenega udejstvovanja skupaj z vsaj enim posnetkom pošljejo na elektronski naslov nina@nina-novak-oiseau.si s pripisom 'Prijava: Jazz z Nino' do vključno 10. aprila 2021.

Jedro oddaje predstavlja intervju z gostom, ki ga vodi avtorica oddaje, kritičarka, glasbena publicistka in urednica Nina Novak, gost pa se predstavi tudi glasbeno, če je le mogoče skozi muziciranje v živo. Izbrani glasbeniki bodo predstavljeni v eni od naslednjih oddaj. Sodelovanje ni honorirano.

Oddajo Jazz z Nino vodi Nina Novak, kritičarka in glasbena publicistka ter urednica, po stroki univerzitetno diplomirana muzikologinja. Gre za vodjo projekta Nova frekvenca: jazz intervju v živo, ustanoviteljico portala Jazzetna, strokovno sodelavko spletnih revij Odzven in Primus, urednico in avtorico Jazzopisa, vodjo koncertno- pogovornega cikla Dueti ter pesnico in pisateljico z več samostojnimi izdajami, ki je Slovenijo zastopala na različnih mednarodnih pesniških festivalih.

Televizijska oddaja Jazz z Nino (Televizija ETV je dostopna v okviru vseh slovenskih telekomunikacijskih operaterjev) je na sporedu vsak četrti ponedeljek ob 20.30 uri na ETV.