07.02.2024

Poziv: ESTAM superskupina

Vabilo velja za vse glasbenike, glasbene direktorje, producente, ki jih zanima sodelovanje pri nastanku Estam superskupine. Gre za mednarodno sodelovanje med glasbeniki različnih profilov in biografij, ki se bodo združili v novo zasedbo in ustvarjali avtorsko glasbo ter se 31. avgusta predstavili na festivalu glasb sveta ESTAM (Kragujevac).

Press Info

Poziv: ESTAM superskupina

Festival glasbe sveta ESTAM, ki nastaja v produkciji študentskega kulturnega centra SKC Kragujevac, je dinamično stičišče, kjer glasba presega meje in združuje raznolikost kultur. Od svoje ustanovitve dalje ESTAM izpostavlja progresivne in drzne svetovne glasbene projekte, ki izvirajo iz pestre balkanske regije in celega sveta.

Kaj je ESTAM superskupina?

ESTAM Super Group je dinamična fuzija glasbene iznajdljivosti, ki združuje umetnike iz različnih koncev sveta. Projek ESTAM združuje inovativne glasbenike, ki bi sodelovali pri ustvarjanju nove zasedbe in nove glasbe. Superskupina vsako leto ustvari izvirno glasbeno pripoved, ki presega žanre in meje.

Kdo se lahko prijavi?

Glasbeniki, glasbeni producenti/režiserji. Izbrani udeleženci ESTAM superskupine 2024 bodo rezidenčno bivali v Kragujevcu med 26. in 30. avgustom 2024, v tem obdobju bodo delali na izvedbi predlaganega projekta. Predstavitveni koncert v okviru osrednjega programa festivala ESTAM je predviden 31. avgusta 2024.

https://skckg.com/estam-super-groupopen-call/

Pogoji za prijavo:

Koncept skupine (2-5 članov), člani skupine, glasbeni vodja projekta.

Postopek izbire:

Strokovna žirijaa bo izbrala ožji izbor kandidatov, nato bodo opraviti spletne intervjuje.

Rok za prijavo je 25. marec 2024.