24.11.2020

Praodrja

Med 24. novembrom in 15. decembrom bo potekala 7. Slowindova pomlad z naslovom PRAORODJA.

Press info

Praodrja

Slowindova pomlad se tokrat seli na splet – v štirih spletnih neposrednih koncertih bomo prisluhnili nadvse zanimivim sporedom in še bolj zanimivim glasbenim gostom. V nenavadnih in zahtevnih razmerah brsti nova Slowindova pomlad, že 7. po vrsti. Slowindova pomlad 2020 je v znamenju mladeničev. Poleg vrste mladih, slovenskemu občinstvu večinoma neznanih avtorjev z vsega sveta, ki jih bodo predstavili na skupnem koncertu s Forumom nove glasbe, so tu še trije Slovenci, ki se predstavljajo s samostojnim glasbenim večerom. Najmlajši, Tobija Hudnik, je komaj stopil na skladateljsko pot, vendar je že opozoril nase. Nagrajenec Prešernovega sklada Luka Juhart je v zreli ustvarjalni dobi, a se izvajanju, komponiranju, poučevanju in promoviranju sodobne glasbe predaja z vnemo in energijo mladeniča. In končno – tu je še poklon večnemu mladeniču, nemirnemu vrelcu slovenskega modernizma, Primožu Ramovšu ob 99. obletnici rojstva.

1. koncert, torek, 24. november 2020, ob 20.00

Na njem bosta svoje avtorske skladbe predstavila mednarodna uveljavljena solista in skladatelja Luka Juhart & Uroš Rojko. 

2. koncert, torek, 1. december, ob 20.30 v sodelovanju s Forumom Nove glasbe

Ob 20.00 vabljeni na predkoncertni pogovor s Petro Strahovnik (moderator Gregor Pompe)

Nastopajo: Pihalni kvintet Slowind, Neofonía, študenti Studia za sodobno glasbo Akademije za glasbo v Ljubljani, Steven Loy – dirigent

3. koncert, torek, 8. december 2020, ob 20.00

Tobija Hudnik: LOCATING.LIMINALITIES Je 'performance' za zvok, gib in luč, nastal je po naročilu Festivala Slowind, ter bo na Slowindovi pomladi 2020 doživel krstno izvedbo. Ukvarja se s prepoznavanjem in ustvarjanjem osebnih ter kolektivnih prehajanj.

Line-up: Tisa Neža Herelc – vokal, Brina Kren – altovski saksofon, Lenart De Bock – tenorski saksofon, Luka Poljanec – tolkala, Tobija Hudnik – klavir in orgle, Oskar Longyka – viola in violina, Stella Ivšek – mapirana zvočno-reaktivna video projekcija

4. koncert, torek, 15. december 2020, ob 20.00

Hommage à Primož Ramovš (ob 99. obletnici rojstva)

Nastopajo: Pihalni kvintet Slowind (Una Košir – kljunaste flavte, Tomaž Sevšek – orgle, Slovenski tolkalni projekt – SToP)

Koncerti bodo na ogled na spletni strani www.slowind.org in na FB strani https://www.facebook.com/SlowindQuintet/