07.03.2022

PRASICA, slabšalni izraz za žensko

Najbolj vroč slovenski film v zadnjem času bo kinematografsko premiero doživel v petek, 18. marca 2022, v CUK Kino Šiška.

Press Info

PRASICA, slabšalni izraz za žensko

Lokacija ni naključna, saj bodo po projekciji filma in pogovoru z ekipo oder zavzeli glasbeniki, ki so prispevali glasbo za film. Med njimi najdemo najbolj markantno slovenska indie rock zasedbo Koala Voice, (t)rap prvake Matter, mojstre zvočno-liričnega artpunka balans, novega trubadurja z žametnim glasom in ostrim jezikom Popotnika, legendarno hardcore zasedbo Pizda Materna, svež ljubljanski rap dvojec PTČ, mednarodno uspešnega producenta in didžeja Ichisana, vsestranskega umetnika in zastavonošo eksperimentalnih beatov Blaža, nežno zasanjan synth-pop kvartet Futurski, udarne grenko-sladke in sila nalezljive Čao Portorož, mojstra jazz trobente Tomaža Gajšta z zasedbo ter posebnega gosta, večnega Ota Pestnerja. Kot edina predstavnica iz tujine bo iz Beograda na Šiškin oder priletela ena najbolj pomembnih sodobnih raperk iz regije, Sajsi MC.

Filmski prvenec režiserke Tijane Zinajić in scenaristke Ize Strehar je na Festivalu slovenskega filma pobral sedem vesen, tudi glavno nagrado žirije za najboljši celovečerni film in nagrado občinstva.

Premiera filma: 19. uri
Koncerti: 21. uri