25.01.2023

Prijavite fonograme za glasbene nagrade Zlata piščal 2023

V društvu Zlata piščal bodo letos tradicionalno že devetič podelili edine slovenske glasbene nagrade, ki so strokovne in so zato svojstvena refleksija domače glasbene ustvarjalnosti v preteklem letu.

Press info

Prijavite fonograme za glasbene nagrade Zlata piščal 2023

V teh še vedno spremenjenih časih, ki nikakor niso naklonjeni kreativnemu sektorju, je toliko pomembnejše, da skupaj pošljemo signal o še vedno živi domači glasbeni sceni, ki dela, ustvarja, se trudi in čaka na svoje občinstvo v živo.

Društvo Zlata piščal vas vabi, da v obrazec vpišete podatke o vaših fonogramih (skladbe in/ali albumi) za ustvarjalno leto 2022* (več podrobnosti o pogojih in ustreznosti prijave vas čaka na koncu dokumenta). Vaše podatke pričakujejo najkasneje do 15. 2. 2023.

Strokovna akademija Zlata piščalbo bo dela, ki morajo ustrezati spodaj navedenim kriterijem, pregledala in jih uvrstila v osnovni nabor, v prvem krogu bo nato z ocenjevanjem izbrala nominirance, v drugem pa zmagovalce.

Nagrade bodo tudi letos podelili v kategorijah: Skladba leta / Izvajalec leta / Album leta / Novinec leta / Življenjsko delo

Vsi dosedanji nominiranci in prejemniki nagrad v vseh kategorijah so objavljeni na uradni spletni strani www.zlatapiscal.si.

Zlate piščali bodo podelili v maju 2023.

POGOJI ZA PRIJAVO FONOGRAMOV ZA GLASBENE NAGRADE ZLATA PIŠČAL 2023

Upoštevane bodo prijave novih albumov in fonogramov, ki so nastali med 1. 10. 2021 in 31. 12. 2022 in so bili javno predvajani ali dani na voljo v letu 2022 v Republiki Sloveniji in še niso bili med nominiranci ali prejemniki nagrade zlata piščal v preteklem letu.

V kategorijo Novinec leta bodo uvrščeni glasbeni izvajalci - solisti/ke, glasbene skupine in projekti, ki so s svojim delom naredili preboj v prepoznavnosti in glasbeni ustvarjalnosti in do leta 2022 še niso bili širše priznani in uveljavljeni izvajalci in še nikoli v preteklih letih niso bili nominirani za nagrado zlata piščal v tej kategoriji.


ROK ZA ODDAJO PRIJAV JE 25. 2. 2023.