21.07.2020

Priznanji iz tujine

Miha Brodnik je zmagovalec na natečaju pionirja elektronske glasbe Jean-Michela Jarra. Kristijan Krajnčan je prejel posebno nagrado, poimenovanem po poljskem jazzovskem violinistu Zbigniewu Seifertu.

SIGIC

Glasbeni studio Mihe Brodnika
Foto: Facebook (osebni arhiv Mihe Brodnika)

V začetku julija je Jean-Michel Jarre, ki velja za enega najvplivnejših glasbenikov v polju elektronske glasbe,  razglasil najboljši remiks svoje skladbe EoN. Izmed več kot 300 prijavljenimi avtorji z vsega sveta ga je najbolj prepričala skladba Mihe Brodnika.

"Težko je opisati občutke, ko te legenda elektronske glasbe Jean Michel Jarre izbere za najboljšega , izmed več kot 300 prijavljenih tekmovalcev s celega sveta, za najboljši remix njegove stvaritve EoN. To mi je potrditev, ki si je ne bi znal predstavljati v najdrznejših sanjah. HVALA, Jean Michel za spodbudo na glasbeni poti!," je na svojem FB profilu zapisal Miha Brodnik.
 Bobnar, violinist in skladatelj, Kristijan Krajnčan, je prvi slovenski glasbenik, ki se je udeležil tekmovanja, poimenovanem po jazzovskem violinistu Zbigniewu Seifertu, ki poteka vsako drugo leto na Poljskem. Letos se je odvilo na spletu med 8. do 10. julijem. Krajnčan je prejel posebno nagrado Seifert Competition za najbolj izvirno umetniško in vrhunsko izvedbo. Za zvok je poskrbel glasbenik in tonski mojster Dejan Lapanja. Kot je sporočil Rudi Zaman iz založbe Didakta, gre za eno najprestižnejših in največjih tekmovanj za džezovsko violino, violo in violončelo.