23.10.2018

Igor Lumpert promovira album Eleven

Priznani, v New Yorku delujoči slovenski saksofonist in skladatelj Igor Lumpert na evropski turneji predstavlja pri založbi Clean Feed izdani album Eleven.

Press info

Igor Lumpert

Novomeščan Igor Lumpert je po zaključku študija v Linzu, v času katerega je bil član nagrajene nemške zasedbe Sidewinders, na povabilo enega najboljših kontrabasistov na svetu, Reggieja Workmana, izobraževanje nadaljeval v New Yorku. Igor je pridobil štipendijo in leta 2000 odšel na študij v New York, kjer je sodeloval z glasbeniki kot so George Garzone, Buster Williams, Chico Hamilton, Billy Harper in mnogimi drugimi.

Po 18 letih plodnega ustvarjanja in muziciranja, v katerih se je uveljavil ne le na domači in newyorški sceni, temveč tudi v svetovnem merilu, je letos z zasedbo Innertextures pri založbi Clean Feed izdal četrto ploščo Eleven, ki jo predstavlja na aktualni evropski turneji. Albumv je bil odlično sprejet s strani domačih in tujih glasbenih kritikov, bend pa je nedavno opazila tudi Yoko Ono in ga opisala preprosto kot »odličen bend«.

Igor Lumpert se bo z ekipo glasbenikov – kontrabasistom Maso Kamagučijem, saksofonistom Gregom Wardom in bobnarjem Jasonom Nazaryjem – v petek, 26. oktobra na Malem odru mariborskega Narodnega doma predstavil v okviru cikla Blue Planet. Evropsko turnejo bo zaključil dan potem v ljubljanskem CUK Kino Šiška.

Turneja:

20. oktober 2018 - Opus Jazz Club, Budimpešta
21. oktober 2018 - Duende Jazz Bar, Solun
23. oktober 2018 - Skopje Jazz Festival, Skopje
24. oktober 2018 - Padova Jazz Club, Padova
26. oktober 2018 ob 20. uri - Narodni dom, Maribor
27. oktober 2018 ob 20. uri - CUK Kino Šiška, Ljubljana
 

Igor Lumpert & Innertextures: Eleven