25.09.2023

Rapetek 20 let

Hiphop praznuje 50 let in po svetu se vrstijo predavanja, koncerti in pogledi v rapersko zgodovino. Tako kot ima ameriški hiphop svojo zgodovino, jo imata tudi domači in balkanski. Zato se bodo ob 50. obletnici hiphopa in 20. obletnici serialke Rapetek posvetili predvsem hiphop zadevam, ki so zaznamovale naš prostor in ga močno oplemenitile.

Press Info

Rapetek 20 let

V dveh večerih bo Rapetek na letnem vrtu Gala hale gostil raperja Eda Maajko ter pionirski zagrebški dvojec Bolesna braća, ki je poskrbel za renesanso hrvaškega hiphop in ekipe Blackout. Domače loge bosta predstavljala dva praktično najuspešnejša predstavnika raperske zgodovine na Slovenskem - Klemen Klemen ter Murat & Jose. Oba bosta svoja nastopa pripravila v stilu poklona svojima najuspešnejšima albumoma Trnow stajl ter V besedi je moč, ki sta pustila neizbrisljiv pečat na domačem raperskem nebu in prešla tudi v ušesa ostalih poslušalcev.

V notranjosti Gala hale bodo nastopila aktualna imena domače raperske scene. Trenutno verjetno najbolj vroče ime domače raperske scene, Drill, prihaja iz Izole, ljubljanske barve pa bosta zastopala Skova ter temačni raper Cyam. Ker pa hiphop ni zgolj rap, bodo zraven tudi B-Boyi dveh različnih generacij, ki se bodo prestavili v battlu ter smetana ljubljanskih grafitarjev na čelu z ekipo 1107 klan, ki vas bodo pospremili ob vstopu na vrt s svojimi grafitarskimi sposobnostmi ter seveda DJ-ji, ki bodo vsi vrteli dobro premišljene konceptualne sete, od poklona Dj Premierju, Mf Doomu, J Dille in padlim raperskim borcem, do specialnega seta hiphop klasik.

Petek, 29. september 2023 ob 19. uri, Gala hala - Ljubljana

Edo Maajka
Murat & Jose x Jamirko
Damaris  & Jaka Birsa
Drill
Skova
B-Boy Battle
Graffiti Jam
DJ K'Pow
DJ White AF

Sobota, 30. spetember 2023 ob 19. uri, Gala hala - Ljubljana

Bolesna braća
Klemen Klemen
Cyam
Graffiti Jam
DJ Ninja
DJ Esco
DJ Borka