27.09.2018

Rapetek praznuje 15 let!

Od svoji petnajstletnici delovanja so se organizatorji odločili dogodek raztegniti iz petka, 28. septembra, še na soboto, 29. septembra.

Press info

Rapetek praznuje 15 let

Petek 28. 9. 2018 (Rapetek #141):
"Dalmatnski večer":
Vojko V (Split/HR)
Krešo Bengalka (Split/HR)

DJs:
YNGFirefly
Cookie
White AF


Prvi večer obletniškega vikenda se bo začel z nastopom dveh protagonistov splitske hip hop scene, Vojkom V in Krešom Bengalko, ki bosta na odru Gala hale v solo izvedbi stala prvič, vsak s svojim samostojnim koncertom.

Vojko Vrućina, kratko Vojko V je eden najpronicljivejših emsijev na sceni ex-yu rapa. Splitski veteran ima za seboj zabeleženih več kot deset let pohodov – najprej s skupino Dječaci, potem še s Kišo metaka. Letos je udaril po svoje s samostojnim prvencem Vojko, ki je skupek tako globalne kot lokalne folklore: raperskega bahanja, auto tunovskega pjevušenja in samoironičnega humorja. Je skupek pravih trapovskih bangerjev in močno duhovitih zgodbic splitske realnosti, od pregovorno pogubnih turističnih prijemov do hrvaških nacionalnih kompleksov. 
Krešo Bengalka je drugi junak splitskega betona. Njegovo pljuvanje se je prvič zapisalo leta 2008 na komadu Dječakov z naslovom Krek kuća, zares pa je potem zasijal na prvencu Kiše metaka leta 2012. Dve leti kasneje je izdal album v tandemu s še enim lokalnim raperjem, Žuvijem. Kmalu je sledila druga plata svinčenega dežja. Njegov prvenec smo dočakali lansko leto, letos pa je navrgel že drugi album Split Zoo. Krešo velja za izrazitega uličarja, ki servira surovo.


Sobota, 29. 9. 2018 (Rapetek #142):

SLO Allstars
Obletniško druženje in piknik

MCs:
Zlatko / Unknown / Emkej / Valter / Klemen Klemen / N’toko / Recycleman / Fidži / Samo Boris / Mrigo / Mirko /Ghet / Doša / Beatboxer Zhiga …

DJs:
Pero Wustyle / K’pow / Borka / Zhe / Ninja / Dado …

Drugi večer obletniškega Rapetkovega vikend paketa je rezervirano za sproščeno druženje z večino slovenskih MC-jev in DJ-jev, ki so zaznamovali in tudi sokreirali zadnjih petnajst let Rapetka. Namen je predvsem podružit se, obeležit petnajst let edinega rednega hip hop dogodka pri nas ter, če bo volja, ocenit realno stanje hip hopa v Sloveniji danes, podat kako kritiko in predlog