28.06.2021

Razpis za KantFest 2021

19. Festival kantavtorstva KantFest International 2021 razpisuje mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka.

Press info

Kantfest 2021

19. Festival kantavtorstva KantFest International 2021 razpisuje mednarodni natečaj za avtorsko glasbo in tekst, ki sodi v zvrst kantavtorstva in doslej še ni bila izdana na nosilcih zvoka. V poštev pridejo še neizdana in neobjavljena dela, izvedena s klasičnimi kantavtorskimi postopki, kakor tudi drugi glasbeni pristopi (računalnik, posneta glasbena podlaga), ki jih izvedete solo ali največ v dvoje. Zgolj instrumentalna dela ne pridejo v poštev.
Prijavite se lahko v dve različni kategoriji:
- pesmi v slovenščini (žirija bo podelila nagrade: Zlata, Srebrna in Bronasta Kanta festivala).
- pesmi v tujih jezikih (žirija bo podelila nagrado: Silence fiction).
Občinstvo pa bo med vsemi sodelujočimi izbralo vox populi (nagrada občinstva).

Nastop v tekmovalnem izboru ni honoriran. Organizator z vsakim izbranim sklene dogovor, vsem v izboru bo omogočen tudi brezplačen posnetek in sodelovanje na CD kompilaciji, ki bo izšla v promocijske namene.

Prijavo pošljete na e-mail: kantfestinternational@gmail.com. Naj vsebuje sledeče:
- 3 skladbe kot demo posnetek (v mp3 - 128 kbit/s),
- svojo predstavitev; CV in
- tekste (v .doc formatu)

Zadnji rok za oddajo prijave je 15. 7. 2021. O izboru vas bodo obvestili do 23. 7. 2021.

Žirijo, ki bo med prijavljenimi avtorji izbirala najbolj inovativne in prepričljive, sestavljajo: Urška Čop Šmajgert, Teja Klobčar, Jani Kovačič, Adi Smolar, Jure Potokar in Gregor Bauman.

Žirija bo naredila izbor najprepričljivejših in najbolj inovativnih avtorjev, ki se bodo uvrstili na 18. KANTFEST, ta bo potekal med 18. 8. in 22. 8. 2021, na letnem gledališču Pod goroj v Rušah.


Žirija bo razglasila najizvirnejše oz. Zlato Kanto festivala, ki prejme za nagrado studijsko snemanje svoje single plošče. Slednje mora realizirati v roku 90 dni od razglasitve. Čaka jo tudi nagradni nastop v oddaji Prva vrsta na Radio Prvi! Srebrna in Bronasta Kanta prejmeta vabilo za honoriran nastop. Nagrada Silence fiction prejme vabilo za honoriran nastop. Podelili bodo tudi denarno nagrado vox populi izvajalcu, ki ga bo s svojim glasom izbralo občinstvo.

*Organizator si jemlje pravico do spremembe programa in pogojev, ker je festival odvisen od sofinancerjev in ukrepov vlade zaradi covida.