29.03.2022

Razpis za usposabljanje mladih glasbenikov

Tokratni razpis projekta Footprints je namenjen mladim in motiviranim glasbenikom (diplomantom specializiranih študijev) z individualnimi glasbenimi težnjami.

pres

Razpis za usposabljanje je mladih glasbenikov

Na mednarodni glasbeni seminar Intl Jazz Platform se lahko prijavijo glasbeniki, ki:

- bi želeli razvijati svoj umetniški in podjetniški potencial,

- jih zanima sodoben pristop h glasbi,

- imajo željo po mednarodni širitvi svoje kariere in

- so pripravljeni sodelovati s svojimi vrstniki, uveljavljenimi evropskimi glasbeniki in strokovnjaki na področju glasbene industrije.

POGOJI 

Udeleženci razpisa morajo biti stari najmanj 18 let.

Obvezno je aktivno znanje angleškega jezika.

Tekom projekta bodo izbrani kandidati vzpostavili stik s partnerji projekta Footprints (Wytwornia Fundation (INTL Jazz Platform), Bimhuis, MICA – Music Austria (Austrian Music Export), Periscopé: Musique Innovantes, Oslo Jazz Festival in Druga godba) in številnimi strokovnjaki, ki bodo z njimi delili svoje izkušnje in znanja, pridobljena na različnih področjih glasbene industrije. V zaključni fazi projekta bodo glasbeniki pri načrtovanju svoje evropske koncertne turneje sodelovali tudi z (v okviru istega projekta usposobljenimi) glasbenimi agenti.

PROGRAM

Intl Jazz Platform je mednarodni glasbeni seminar, kjer se srečujejo mladi umetniki, izkušeni in uveljavljeni glasbeniki, promotorji ter strokovnjaki s področja glasbene industrije. V sklopu večdnevnega usposabljanja na različni stopnjah – individualna srečanja z mentorji, improvizacijske delavnice za različne glasbene sestave in skupinsko muziciranje z mentorji  – si udeleženci, tako na uradnih kot tudi neformalnih srečanjih, izmenjujejo izkušnje ter začrtujejo potencialna nova sodelovanja. Obširna izobraževalna shema poleg praktičnih dejavnosti udeležencem v sklopu predavanj in okroglih miz (vodijo uveljavljeni akterji na različnih področjih glasbene industrije) nudi tudi teoretično izobraževanje na področju glasbenega managementa.

MENTORIJI 

- Paal Nilssen-Love

- Ole Morten Vågan


- Django Bates

- Sissel Vera Pettersen

- Susana Santos Silva

KDO: 

Za udeležbo na Intl Jazz Platform v Lodžu bomo izmed vseh prijaviteljev izbrali 50 glasbenikov.

6 izbranih kandidatov (in njihovih zasedb – drugi člani zasedbe lahko, vendar jim ni treba sodelovati pri programu usposabljanja v okviru Intl Jazz Platform) iz držav: Slovenija, Avstrija, Poljska, Francija, Norveška in Nizozemska, bomo  vključili v mentorski program projekta Footprints, katerega cilj je organizacija in izvedba koncertne turneje po Evropi v letu 2023. Tekom projekta bomo glasbenike povezali s Footprints agenti, ki se bodo izobraževanja udeležili maja 2022 v Lyonu, pridružili pa se bodo tudi glasbenikom na Intl Jazz Platform seminarju na Poljskem. Pod budnim mentorskim očesom partnerjev projekta Footprints bodo glasbeniki s pomočjo agentov, ki jim bodo dodeljeni, v zaključni fazi projekta za svojo zasedbo organizirali mednarodno koncertno turnejo. 

KDAJ: 10. – 14. julij | Lodž, Poljska

KJE: Klub Wytwórnia, Łąkowa 29 Str., 90-554 Łódź, Poland

KRIJE ORGANIZATOR:

Potni stroški (do 150 EUR)

nastanitev

hrana

NE KRIJE ORGANIZATOR:

potni stroški nad 150 EUR

zavarovanje