18.10.2017

Redakcijske avdicije Radia Študent

Odprto je vabilo za nove sodelavce Radia Študent. Rok za prijave: 6. november.

Press info

Radio Študent - avdicije 2017

Proglas Radia Študent nagovarja vse mlade, izobražene ali sposobne in navdušene, ki bi želeli prispevati k odpiranju horizontov sebi in drugim na sledečih področjih: politika - notranja ali zunanja, kultura in humanistične vede, glasba, izobraževanje ter nenazadnje znanost in tehnologija, da stopijo v vrste in postanejo del ustvarjalcev programa Radia Študent.

Najdi si svoje mesto na Radiu Študent – rok prijave je ponedeljek, 6. novembra. Podaljšanja ne bo!

Redakcija za kulturo in humanistične vede

Redakcija za kulturo in humanistične vede se ukvarja, glej ti to, s kulturo in humanističnimi vedami. Pišemo novice o kulturnem dogajanju, o kulturni politiki, komentiramo kulturne in politične dogodke; recenziramo teoretske knjige, kritiziramo predstave in razstave. Delamo poglobljene umetniške in teoretske radijske oddaje o umetnosti, filmu, gledališču, arhitekturi, filozofiji in o ostalih teoretskih področjih. Če si poglobljena oseba, potem ni rešitve zate. Pošlji CV in en tekst (recenzija, komentar, kritika, reportaža ...) do 3 strani s področja zanimanja (ne pošiljaj diplome!).

Prijava: avdicija.rkhv@radiostudent.si

Splet

Facebook

Znanstvena redakcija

Kličemo vse ljudi brez življenja, ki radi berete znanstvene članke, vas fascinirajo nova odkritja in svojim prijateljem nenehno razlagate, kako nastanejo oblaki. Veseli bomo predvsem FRIkov_ic iz področja kemije, fizike, matematike, računalništva in tehniških ved. Vabljeni pa tudi vsi živi biologi in biologinje, mikrobiologi_inje, biotehnologi_inje, medicinci_ke in drugi znanstveni navdušenci in navdušenke. Pošlji največ dve strani dolgo obnovo aktualnega znanstvenega članka po svoji izbiri, tako da bo razumljiva tudi tvoji babici. Priloži še svoj življenjepis in pripiši področja, ki te najbolj zanimajo.

Prijava: avdicija.zr@radiostudent.si

Splet

Facebook

Univerzitetna redakcija

V Univerzitetni redakciji radi orjemo po aktualnih problematikah univerze in razkrivamo grehe študentskih organizacij. Neizmerno uživamo v teoretiziranju, raziskovanju in prevpraševanju obstoječega stanja ter kritično naslavljamo prevladujoče pedagoške in znanstvene modele. V akademski in splošni diskurz skušamo vnesti svežino in ga premakniti iz okostenelih, sivih soban. V prostem času radi kaj dobrega spijemo, ko je lepo vreme, vrtnarimo.

So te za trenutek zajeli ali preplavili dvomi? Potem dvoma v bistvu ni! Pošlji nam kratek življenjepis in tekst na aktualno univerzitetno ali študentsko tematiko (2–3 A4 strani).

Prijava: avdicija.ur@radiostudent.si

Splet

Facebook

Glasbena redakcija

Za vse poslušalke Radia Študent in tiste, ki to šele postajate ... Da, tokrat se v Glasbeni redakciji veselimo predvsem kandidatk, posebej tistih, ki vas zanimajo glasbena prostranstva etna, jazza in komponirane glasbe pa tudi vsega punk'n'rollerskega. Nikakor pa se ne bomo branili tudi tistih, ki vas glasba zanima predvsem v še splošnejših razmerjih scen, kulturniških, političnih in pravnih problematik ali vsega (ne)povezanega. Pošlji kratek življenjepis s poudarkom na izkušnjah tako ali drugače povezanih z glasbo, pa dva pisna seznama skladb s po petdeset komadov (izmed teh naj bo NUJNO četrtina slovenskih, skladbe pa naj se med dvema seznama ne ponavljajo) in eno besedilo na temo muzik v dolžini do 4000 znakov s presledki (bodisi kritiško recenzijo plošče ali koncerta, bodisi komentar ali predstavitveni/dokumentarističen tekst na izbrano temo povezano z glasbo, glasbeno sceno ali glasbeno industrijo).

Prijava: avdicija.gr@radiostudent.si

Splet

Facebook

Aktualno politična redakcija

Medse sprejemamo vse, ki jih intrigirajo in živcirajo politično-ekonomske entitete vseh nivojev ter bi svoja spoznanja o njih radi prelivali v radijski eter v dnevno-informativnih ter daljših analitičnih oddajah. Če se želiš pridružiti, pošlji življenjepis in do 500 besed dolg komentar poljubnega družbeno-političnega dogodka ali pojava, pri čemer posebno pozornost nameni izbiri in izvirnosti teme. 

Prijava: avdicija.apr@radiostudent.si

Splet

Facebook