13.11.2018

RTV Slovenija vabi k prijavi na Emo 2019

Rok za prijavo: 14. december 2018.

Press info

Ema

RTV Slovenija je objavila vabilo za sodelovanje na Emi 2019. V enem večeru bo nastopilo največ deset izvajalcev, slovenskega predstavnika za Evrovizijo pa bodo gledalci in poslušalci izbrali izmed dveh superfinalistov, ki ju bo določila tričlanska žirija.

Izvajalci na odru Eme morajo biti državljani Republike Slovenije in morajo biti na dan prvega predizbora Pesmi Evrovizije, ki bo potekal 14. maja 2019, stari vsaj 16 let.
Seznam skladb in izvajalcev, ki bodo nastopili na izboru Ema 2019, bo RTV Slovenija objavila najpozneje do 28. decembra 2018.

Zainteresirani avtorji, izvajalci in producenti lahko vse potrebne informacije najdejo na spletni strani www.rtvslo.si/razpisi, zadnji rok za prijavo na tekmovanje pa je 14. december ob polnoči.

 

Slovenija in še 41 držav

Evrovizija bo maja prihodnje leto potekala v Tel Avivu. Kot so iz Zveze evropskih radiotelevizij (EBU) sporočili pred dnevi, bo prihodnje leto na festivalu nastopilo 42 držav. Od tega jih bo 36 sodelovalo že v polfinalnih večerih 14. in 16. maja, velikih pet in država gostiteljica pa bodo neposredno uvrščene v veliki finale 18. maja.

Poleg Slovenije so udeležbo potrdili še Albanija, Armenija, Avstralija, Avstrija, Azerbajdžan, Belorusija, Belgija, Hrvaška, Ciper, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francija, Makedonija, Nemčija, Gruzija, Grčija, Madžarska, Islandija, Irska, Izrael, Italija, Latvija, Litva, Malta, Moldavija, Črna gora, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugalska, Romunija, Rusija, San Marino, Srbija, Španija, Švedska, Švica, Ukrajina, Velika Britanija. Slovenija se bo tekmovanja udeležila petindvajsetič.