02.09.2021

Sem glasba, sem mesto v Novem mestu

6. septembra se bo v Novem mestu v produkciji Zavoda Novo mesto s soorganizatorjema DSS in Zavodom Nest začel festival Sem glasba, sem mesto, ki se odvija od leta 2015.

Press info

Sem glasba, sem mesto v Novem mestu

Festival ponuja raznolik glasbeni program, od klasičnih zvokov minulih stoletij do sodobnih glasbenih stvaritev. Na različnih prizoriščih mestnega jedra in njegove okolice se odvija pisan koncertni program v izvedbi obetajočih mladih glasbenikov in že uveljavljenih solistov in instrumentalnih zasedb. Posebnost festivala je mednarodno pevsko tekmovanje v operi in samospevu za mlade pevce in pevke do 32 let, ki je stalnica festivala od leta 2017, a letos zaradi epidemije koronavirusa ni razpisan.

Rdeča nit letošnjih festivalskih glasbenih večerov bo glasba Španije, s poudarkom na flamenku, ki ga bodo obiskovalci doživeli skozi glasbo skladateljev kot je Manuel de Falla, ne bo pa manjkalo tudi bolj neobičajnih kombinacij, kot je na primer preplet flamenka s klasično baročno glasbo. Poleg glasbe bo tokrat v ospredju tudi ples, ki ga bodo s strastnimi koreografijami predstavile najvidnejše slovenske plesalke sodobnega flamenka.

Koncerti se bodo odvili na štirih različnih lokacijah Novega mesta (Kulturni center Janeza Trdine, Evangelijska cerkev Dobrega pastirja, Zavod Friderik Irenej Baraga in atrij Gostišča na trgu).

Na festivalu boste lahko spremljali LIBERtrio (6.9.), NAiRUZ (7.9.), Mojco Zlobko Vajgl (8.9.), plesni koncert Suite a trois (9.9.) in novitete slovenskih avtorjev za angleški rog, helikon, vibrafon in marimbo na Noči slovenskih skladateljev (10.9.).

V spremljevalnem programu pa se bosta odvili delavnica flamenka z Alejandrom Granadosom (5.9.) in delavnica flamenka z Urško Centa z zaključnim nastopom udeležencev (10.9.).

Podrobne informacije najdete TUKAJ.