16.11.2020

SINGLOMAT # 2

Mesec dni je naokoli in pred vami je druga YouTube playlista z aktualno domačo ustvarjalnostjo.

Luka Zagoričnik

SINGLOMAT # 2

Ob najavi in objavi našega prvega SINGLOMAT-a še nismo pričakovali, da bomo zopet ob javno življenje, priklenjeni na lastno ozko bivanjsko okolje, zlepljeni z računalniškimi in telefonskimi zasloni. Kar nenadoma je medijsko dopolnilo revije Odzven, ki ga omogoča YouTube, ena redkih glasbenih realnosti, kamor se je (ob ostalih sorodnih portalih) spet preselila živa glasbena dejavnost. V tem smislu je drugi SINGLOMAT še toliko relevantnejši. V že tako razcepljeni domači medijski krajini, kjer lahko domače ustvarjanje spremljamo vedno le pavšalno, kakor nam narekujejo uredniške politike in izbori posameznih medijev, ali pa smo samo dobro izurjeni v brskanju po spletu, je SINGLOMAT tu zato, da na enem mestu zbere aktualno domačo glasbeno ustvarjalnost in jo predstavi v vsej njeni žanrski raznolikosti. Drugi SINGLOMAT vas popelje v vode popa, pop rocka, punk rocka, indie rocka, hip-hopa, trapa, elektronike, kantavtorstva, metala, folka, ljudske in eksperimentalne glasbe ter sodobne klasične glasbe in kar je še vmes. 

Ta odraz domače glasbene scene zveni v vsej raznolikosti pristopov in žanrov. Vse te scene očitno še vedno trmoglavijo in ustvarjajo in se na ta način zoperstavljajo krutim razmeram, ki so nas ponovno doletele ob vrnitvi pandemije. To je nujna in hkrati edina strategija, da vse skupaj še naprej je in se bo dvignilo iz nezavidljivega položaja, v katerem se glasbena scena nahaja v tem trenutku.

Med 15. oktobrom in 16. novembrom se je v SINGLOMAT #2 steklo 56 skladb. Med njimi so spoti ali skladbe naslednjih ustvarjalcev: Laibach, Big Foot Mama, Ružno Pače, Iztok Koren, balans, SOB, Magnifico, Skova, Blaž & Simon, Joker Out, Srd, Sandra Erpe, Bakalina Velika, Orlek, 7AM, Ž, Uroš Rojko, Mephistoleian, Prismojeni profesorji bluesa, Malamor, ZircuS, Jure Lesar, Ikebana, Doša, Wuyanni idr.

Razklenite zaklenjenost in prisluhnite aktualni domači glasbeni krajini tukaj: