31.05.2022

Singlomat #20

Tu je že dvajseta YouTube playlista z aktualno domačo ustvarjalnostjo. V majski ediciji se je nabralo 48 skladb.

Luka Zagoričnik

Singlomat #20

Pred nami je že dvajseti SINGLOMAT, youtube playlista, ki smo jo zagnali na Odzvenu, z namenom predstavljanja aktualne domače glasbene ustvarjalnosti v obliki mesečnih sežetkov novih izdaj, novih pesmi in novih videospotov.

Vstopamo v poletje, v intenzivno koncertno in festivalsko sezono, ki se bo le še zgoščala. Pred nami je festival MENT Ljubljana, osrednja domača manifestacija glasbene in koncertne industrije v okvirih evropskih modelov showcase festivalov, namenjenih bratenju ustvarjalcev in predstavnikov industrije. MENT  že nekaj let v naš prostor prinaša zadnje novosti v polju glasbene industrije in na letošnjem konferenčnem delu bo zanimivo spremljati odzive industrije na post covidno obdobje in slišati, v kakšnem stanju je v Evropi, v posameznih državah in širše in kaj to pomeni za glasbeno manj razvite ali manj mednarodno prisotne lokalne in regionalne glasbene industije. Vključno z Balkanom in Slovenijo, kjer je še vedno naš primarni trg in prostor izmenjav ter turnej. Letošnja edicija domačega showcase festivala se zdi zato še toliko pomembnejša in se je velja udeležiti. 

V petem letošnjem singlomatu se je nabralo 48 skladb raznorodnih žanrov, od popa, rocka, elektronske glasbe, eksperimentalne glasbe, jazza, hiphopa, post rocka, fusiona,, metala, indie rocka, hyperpopa, punk rocka,  kantavtorstva in še česa. V izboru boste lahko slišali nove skladbe: freekind, MRFY, Niko Novak, Hamo & tribute 2 Love, Noctiferia, Alo! Stari, Batista Cadillac, Guštija, Spiral Mind, Morvern, Ružno pače x Brane, DR UM & Mrigo feat. Semo,Masharik, Jure Lesar, Niowt, Jet Black Diamonds, Nipke, Neisha, Tina Mrinšek, Nenad Kriljivi, Lamai, Emkej, Bojan Krhlanko, Borna Turner, Martin Ramoveš Trio, Divje jezero, Tretji kanu, Phuturoid, Klon, SickBreed, Lintver, Urban Zotel &The Thundertones, Zadnji na spisku, Robert Jukič Jazoon Quintet, Avtomobili, Sara Being, Alenka Godec, Rudolf Gas, Saxotoxin, Nina Pušlar, Omar Naber, Neon Aurora, Ajda Stina Turek, Ansambl Ikebana, Petra Rakič, ZircuS, Fox and The Poor Guy, Ana Ferme, ...  Prisluhnite jim, kupite kakšno ploščo in pojdite na kakšnega izmed intenzivno obujenih koncertov.