10.10.2019

SiTi za dobro musko / BigBand@SiTi / 1NA1

Glasbena cikla SiTi za dobro musko in BigBand@SiTi bosta v SiTi Teatru v oktobru pričela z novo sezono. Novost letošnje sezone pa bo nov cikel 1NA1, kjer se bodo z akustičnim programom predstavili posebni glasbeni gostje v dvojicah.

Press info

Cikli SiTi Teatra

SiTi ZA DOBRO MUSKO

SiTi ZA DOBRO MUSKO v sezoni 2019/20 na odru SiTi Teatra BTC že osmo leto gosti izjemne glasbenike, ki bodo predstavljali svoj akustični program.

Četrtek, 10. oktober 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana / Ponedeljek, 21. oktober 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Severa Gjurin z zasedbo

Aktualna Severina kvartetna zasedba s kitaristom Dejanom Lapanjo, kontrabasistom Žigom Golobom, kitaristom Urošem Rakovcem in bobnarjem Blažem Celarcem, je prvi pravi koncert skupaj odigrala 2013 prav v razprodanem SiTi Teatru. Nastopajo s pisanim repertoarjem, ki poleg novejših Severinih pesmi kot so Ali je še kaj prostora tam na jugu, Mlini in vetrovi, Sej vame in Kakor da se nič ni zgodilo, na lasten način interpretira marsikateri element Severine glasbene zgodovine.

Zasedba: Severa Gjurin, vokal; Dejan Lapanja, kitara; Žiga Golob, kontrabas; Uroš Rakovec, kitara; Blaž Celarec, bobni

Sreda, 6. november 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Teo Collori in Momento Cigano


Skupina Teo Collori in Momento Cigano na novembrski turneji po Sloveniji predstavlja svojo tretjo studijsko ploščo z naslovom 'Molto Aligatore'. Gre za izmišljeno besedno zvezo, ki po vzoru nomenklature klasične glasbe (allegro, adagio, con fuoco, molto appassionato ipd.) opisuje splošno vzdušje, zajeto v ta zvočni zapis. Glede na prvi plošči zasedbe, je glasba slogovno še bolj odprta, kvintet pa postreže z zelo pisano paleto zvočnih barv. Kot doslej so tudi na novem albumu nekatere skladbe plesne in puščajo vtis brezskrbnosti, druge pa se dotikajo življenjskih tém, s katerimi se srečuje vsakdo izmed nas. Producent je bil tokrat vsestranski glasbeni mag Denis Horvat.

Zasedba: Teo Collori, kitara; Matija Krečič, violina; Matej Kužel, klarinet; Metod Banko, kitara; Jošt Lampret, bas

Četrtek, 26. december 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Marina Martensson

Švedska pevka in kantavtorica Marina Martensson se s svojim izjemnim glasom že od prihoda v Slovenijo leta 2013 dotika marsikaterega poslušalca. Zadnje leto svoj vokal predstavlja predvsem na številnih koncertih po turnejah skupine Laibach, katere člani so jo angažirali kot glasbeno gostjo. Za zaključek leta pa s svojo stalno zasedbo prihaja v Ljubljano, kjer nam bodo ogreli decembrski večer s posebnim, bolj intimnim akustičnim koncertom. Po izjemno uspešnih dveh albumih, izdanih na Švedskem in Japonskem, se trenutno posveča tretjemu, na katerem glasbo, ki je žansko najbliže akustičnemu popu s prevladujočimi elementi jazza in soula,  ustvarja s podporo odličnih slovenskih glasbenikov kot so basist Miha Koren, bobnar David Morgan in kitarist Miha Koretič. Zasedba občinstvo navdušuje z Marininimi avtorskimi skladbami kot tudi z osebnimi interpretacijami in priredbami vsem znanih napevov.

Četrtek, 30. januar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Avtomobili


Avtomobili veljajo za eno najbolj plodnih, izvirnih in prepoznavnih rock skupin na Slovenskem. Na bogati 35-letni glasbeni poti so nanizali kar osem avtorskih studijskih albumov, s katerih še danes presenetljivo sveže in brezčasno zveni zajeten zalogaj velikih uspešnic kot so Poletje ljubezni, Ona nosi uniformu, Skozi leta, V mrzlih dvoranah, Pot domov, Hvala za pisma, Ljubezen ne stanuje tu, Enakonočje, Sama, Gospodar, itd. Premierno bo na koncertu predstavljen nov akustični album, ki je bil jeseni 2018 posnet v živo. Preverjena intimna poslastica za vse rock poete.

Zasedba: Marko Vuksanovič, vokal; Mirko Vuksanovič, klaviature, vokal; Boštjan Andrejc Bushy, kitara, vokal; David Morgan, bobni; David Šuligoj, bas kitara

Četrtek, 6. februar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

The Pocket Ensamble

Pet slovenskih glasbenikov - Lojze Krajnčan, Boštjan Gombač, Kristijan Krajnčan, Petra Vidmar in Robert Jukič - je združilo svoje znanje, izkušnje in veselje do muziciranja preko konvencionalnih okvirjev v ansamblu The Pocket Ensemble. Prihajajo iz različnih glasbenih svetov, obenem so vsi multiinštrumentalisti, kar daje ansamblu unikatno širok razpon glasbenih usmeritev, barv, atmosfer in ritmov … Obeta se nam magičen glasbeni večer, ki ga vsekakor ne kaže zamuditi.

Četrtek, 26. marec 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Zmelkoow


Zmelkoow bodo predstavili avtobiografsko opereto Spovednica - vroča in žgečkljiva. V njej bodo skozi akustično predstavitev pretežno avtobiografskih pesmi in s pomočjo njim lastnih humornih vložkov pa tudi z nekaj poplesavanja razgalili svoje poglede na svet in vesolje, bizarne travme in fobije članov benda ter ozadja, ki so botrovala nastanku besedil, in še nekatere skrivne kotičke življenja in delovanja svoje filozofsko-veseljaške rokerske druščine.

Zasedba: Goga, glas, akustična kitara; Žare, akustični bas; Anuša, flavta, tolkala, glas; Aleš, tolkala; Maestro Zergoloff, violina, saksofon harmonika, mandolina, klavir

Četrtek, 9. april 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Chris Eckman z gosti


Chris Eckman si na aprilskem koncertu želi poustvariti nekaj podobnega nastopu, ki ga je pred več kot desetimi leti priredil v KUD-u France Prešeren, ko je povabil mnoge prijatelje in sodelavce, ki so mu pomagali poustvariti skladbe, ki so bile napisane za njegove različne projekte.  Nekaj podobnega si želi ponoviti na aprilskem koncertu v SiTi Teatru. Od tedaj je preteklo kar nekaj časa, ustvaril si je nova poznanstva, vezi in še naprej ga žene raziskovanje novih zvokov.  Ta večer boste slišali njegove nove kot tudi stare skladbe, ki jih bo odigral v spremljavi različnih zasedb in posebnih gostov.


BIGBAND@SITI 2019/20

Petek, 18. oktober 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Emilia Martensson in Big Band RTV Slovenija, dirigent: Lojze Krajnčan

Emilia Martensson je pred kratkim nagrajena vzhajajoča zvezda londonske vokalne scene. Švedinja slovenskih korenin prihaja v Ljubljano v času izida svoje najnovejše zgoščenke z naslovom Loredana. Z Big Bandom RTV Slovenija bo predstavila svojo avtorsko glasbo, ki je mešanica skandinavske etno glasbe, džeza in art popa. Za priredbe bo poskrbel dirigent Lojze Krajnčan.

Petek, 15. november 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Bilbi in Big Band RTV Slovenija, dirigent: Tadej Tomšič

Novembrsko sivino bo nacionalni džezovski orkester pregnal z eno najbolj zabavnih in barvitih pevk pri nas. V goste tako po veliko letih spet prihaja živahna in edinstvena slovenska avtorica in pevka Maja Pihler Stermecki - Bilbi. Osvežujoč koncert bo postregel z nekaterimi njenimi uspešnicami in novimi skladbami v priredbah Tadeja Tomšiča, ki bo koncert tudi vodil.

Petek, 17. januar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

V kraljestvu Buddyja Richa in Big Band RTV Slovenija, dirigent: Sigi Feigl

"V kraljestvu Buddyja Richa" je projekt, v katerem bodo člani big banda takoj po novem letu letvico dvignili više kot kadar koli prej. Lotili se bodo glasbe, ki jo je igral znameniti orkester kultnega bobnarja Buddyja Richa. Ob tej priložnosti bo taktirko prevzel Sigi Feigl, svetovno znan dirigent, poznavalec in zbiratelj bigbandovske glasbe, predvsem pa prijatelj Big Banda RTV Slovenija - skratka, obljubljamo spektakularen glasbeni užitek za vse džezovske sladokusce in ljubitelje bigbandovskega zvoka.

Petek, 14. februar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Valentinovo z Big Bandom RTV Slovenija, solist: Rok Ferengja in dirigent Tadej Tomšič

Na valentinovo bomo gostili priljubljenega slovenskega pevca Roka Ferengjo, ki ga večina pozna kot pevca znanega Rok'n'Banda. Priložnosti primerno bo program poskrbel za vse zaljubljence v življenje in dobro glasbo, saj bo segal od Rokovih številnih uspešnic do ljubezenskih standardov v džezovski preobleki. Koncert bo vodil Tadej Tomšič.

Petek, 20. marec 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Aleksandra Čermelj in Big Band RTV Slovenija, dirigent: Tadej Tomšič

Big Band RTV Slovenija bo gostil vsestransko slovensko pevko Aleksandro Čermelj, ki je več let sodelovala s skupino Xequtifz. Predstavila bo svoje avtorske skladbe, ob katerih boste lahko zaznali južnoameriške ritme, italijanske napeve in se zasanjali ob liričnih baladah. Avtorskemu pečatu večera pa bo dodala tudi nekaj njej ljubih, znanih italijanskih pesmi. Za priredbe bo poskrbel dirigent Tadej Tomšič.

Petek, 24. april 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Ati Soss – 90 let
Big Band RTV Slovenija, solista: Saša Lešnjek (vokal), Matej Kužel (klarinet), dirigent: Lojze Krajnčan


Zadnji koncert abonmajske sezone bo posvečen Atiju Sossu, odličnemu klarinetistu in saksofonistu, pa tudi komponistu in aranžerju, ki ga danes poznamo predvsem po uspešnicah v interpretaciji Elde Viler. Na koncertu bomo poleg znanih vokalnih skladb spoznali tudi njegovo instrumentalno glasbo. Soss je bil dolgoletni prvi altist Plesnega orkestra Radia Ljubljana in med prvimi improvizatorji v džezu pri nas. S svojim glasbenim udejstvovanjem in ustvarjanjem je pustil neizbrisen pečat v slovenski glasbi ter že v svojem času postal prava glasbena legenda. Gosta bosta odlična solista: vokalistka Saša Lešnjek in klarinetist Matej Kužel. Koncert bo vodil dirigent Lojze Krajnčan.


1NA1

Glasbeni dialogi

Nov glasbeni cikel v SiTi Teatru BTC prinaša nabor avtorjev in avtoric, ki so se morda že velikokrat srečali, a so le redko skupaj stali na odru in se pogovarjali: ena na ena o glasbi, preko glasbe. V koncertnem ciklu 1NA1 bo pet parov glasbenikov in glasbenic preko izbranih skladb obujalo spomine, menjavalo vloge, razkrivalo svoje dogodivščine in glasbena pričakovanja, predvsem pa v intimnem vzdušju spregovorilo o zakulisju glasbe, ki nam je blizu.

Nedelja, 22. december 2019 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Gušti in Tomi M.

Sezono novega koncertnega cikla 1NA1 odpirata prvaka slovenskega koncertnega rocka, avtorja, ki sta praktično napisala devetdeseta leta ter s Črnim tulipanom in Platino postavila nove temelje slovenske ljubezenske rock lirike. Nekdaj glasbena rivala, tokrat pa na odru ena na ena iščeta nove dimenzije not in poezije. Gušti in Tomi M. sta klasika in sodobnost v enem.

Sreda, 22. januar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Tokac in Hamo

Tokac in Hamo sta levji kralj in pesnik lubezni. Prvi je pevec in avtor besedil novomeške skupine Dan D, drugi je frontman zasedbe Hamo & Tribute 2 Love. Tomislav Jovanović Tokac je natančno uglašen na rahločutje, ki lahko poje o širnih prostranstvih sveta, pa tudi o najtemačnejših delih srca, Matevž Šalehar Hamo pa je iskreni rocker, ki ne skriva svojih čustev in ki se najbolje počuti na manjših klubskih odrih, kjer lahko srka energijo publike in jo vrača z zelo velikimi obrestmi.

Sreda, 12. februar 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Štras in Manca Trampuš

Gregor Strasbergar – Štras iz MRFY in Manca Trampuš iz Koala Voice sta najbolj prepoznavna glasova nove generacije rockerskih pesnikov. Manca Trampuš je s Koala Voice na novo postavila pravila ženskega rock vokala pri nas ter se pri 23 letih lahko pohvali s štirimi izdanimi albumi in več kot 100 koncerti, 25-letni Štras pa je lani z MRFY izdal dolgometražni prvenec Story in prejel zlato piščal za novince leta. Na Štrasu in Manci stoji novi koncertni rock.

Četrtek, 12. marec 2020 ob 20. uri, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Andrej Šifrer in Manca Berlec


Andrej Šifrer je prvo skladbo posnel leta 1975, 21 let pozneje se je Manca Berlec šele rodila. Tokrat si bosta oder delila avtor številnih že ponarodelih popevk s skoraj 50 leti glasbenih izkušenj, ter čisto svež glas na sceni, ki svojo glasbo popestri s kitaro, lopperjem in kazoojem, pa tudi z diatonično in klavirsko harmoniko, ukelelejm in klavirjem. Kadilka in ljubitelj šankov tokrat skupaj na gledališkem odru.

Sreda, 27. maj 2020 ob 20. 30, SiTi Teater BTC - Ljubljana

Saša Vipotnik in Aleksandra Ilijevski


Najbolj nežna, najbolj žametna, najbolj plišasta glasova pri nas. Saša Vipotnik - Neomi in Aleksandra Ilijevski iz skupine Pliš sta vokalistki in avtorici, ki božata dušo in z glasbo odkrivata najbolj delikatne vidike ljubezni. Saša Vipotnik je s skupino Neomi svoj prvi album izdala leta 2011, Aleksandra Ilijevski pa svojo prvo pesem s skupino Pliš leto dni pozneje. V 2020 sta prvič skupaj v 1na1.