05.03.2020

Slovenija v Slavoniji 2020

Razpis za še tretji festival v letu 2020, festival Slovenija v Slavoniji, ki bo potekal med 11. in 13. septembrom 2020 v prekrasni Slavoniji. Slovenija v Slavoniji tudi letos ostaja del uradnega programa ene največjih hrvaških kulturnih manifestacij - Vinkovačke jeseni.

Press info

Slovenija v Slavoniji 2019
Foto: Si.in (Festivali v)

Po uspešno izpeljanih kulturnih festivalih Slovenija na Ohridu, Slovenija nad Ohridom, Slovenija v Slavoniji ter Slovenija v Pragi, katerih se je do sedaj skupaj udeležilo preko 3500 udeležencev iz Slovenije, društvo KVRS v okviru blagovne znamke Si.in (Slovenija v), v sodelovanju z Agencijo Polet Vinkovci in Občino Vinkovci, v sklopu največje kulturne manifestacije v regiji – Vinkovačke jeseni ponovno organizira 3-dnevni kulturni festival.

Vinkovci, mestece ki leži ob reki Bosut, vsak september postane središče največje slavonske manifestacije – Vinkovačke jeseni! Vinkovačke jeseni so festival, ki v začetku jeseni gosti skoraj 10.000 nastopajočih udeležencev, število obiskovalcev ki si manifestacijo ogledajo, pa se vsako leto povzpne celo tja do 150.000. Gre za veliko, 10-dnevno praznovanje, ne samo tradicionalne folklore, temveč tradicionalne glasbe, plesov, hrane in pijače ter domače in umetne obrti. Vinkovci se v teh dneh pretvorijo v živi muzej, tekom festivala pa se množice obiskovalcev zbirajo na ulicah ter vsak dan od zgodnjega dopoldneva pa do poznih večernih ur uživajo v številnih aktivnostih, nastopih in koncertih.

Pogoji za sodelovanje na festivalu:

- Festival ‘’Slovenija v Slavoniji’’ je eden izmed festivalov, ki se odvijajo v okviru festivalov Slovenija v (Si.in) in je kot tak uvrščen v uradni program ene največjih kulturnih manifestacij v tem delu Evrope, Vinkovačke jeseni.
- Namen festivala je v čim boljši luči predstaviti Slovenijo in na kulturen način prikazati našo umetnost, navade in običaje.
- K sodelovanju vabimo slovenske skupine, ki lahko s svojim programom sredi Slavonije pričarajo čarobno slovensko vzdušje in prikažejo delček naše bogate kulturne umetnosti. K sodelovanju ste vabljeni pihalni orkestri, pevski zbori, mažorete, folklorne skupine, plesne in glasbene skupine, ulična gledališča, kulinarična društva itd … )
- Skupine morajo poslati prijavnico ter kratek opis delovanja z eno fotografijo najkasneje do 30.03.2020
- Organizator si v primeru premajhnega števila prijav pridržuje pravico do odpovedi oz. spremembe programa, v primeru prevelikega števila pa bo selektor festivala najkasneje do 05.04.2020 sporočil seznam selekcioniranih skupin
- Skupine morajo same poskrbeti za prevoz do Vinkovcev in nazaj
- Starostne omejitve pri udeležencih ni
- Natančnem program in spored nastopov bo oblikovan po prejemu vseh prijav. Vsaka skupina mora imeti pripravljen cca 15 minutni program za nastop na odru festivala Vinkovačke jeseni, v samem središču Vinkovcev.

Organizator si glede na število udeležencev pridržuje pravico do spremembe v programu. Morebitne spremembe bodo objavljene v Informatorju 2.

Ponovno opozorilo!

Priloženo prijavnico pošljite najkasneje do 30.03.2020 na e-mail naslov: slovenijavslavoniji2020@gmail.com. Do 15.04.2020 je potrebno na organizatorjev TRR nakazati avans oz. rezervacijo v višini 300€ na skupino, ki se na koncu odšteje od skupnega zneska. Preostanek se poravna ob prihodu v hotel. Vse informacije in podatke za plačilo prejmete v Iformatorju 2, katerega lahko pričakujete po zaključenih prijavah v začetku meseca aprila. Za kakršnekoli informacije in dodatna vprašanja so Vam z veseljem na voljo na administracijski točki v Sloveniji (Tadeja Rozman, 041 288 298) ali na email naslovu slovenijavslavoniji2020@gmail.com. Po končanih prijavah bo potekal tudi informativni sestanek za predstavnike društev, kjer se boste lahko seznanili z ostalimi podrobnostmi festivala.

Vljudno vas naprošajo, da spodnjo prijavnico izpolnite in jo pošljete na e- mail: slovenijavslavoniji2020@gmail.com, najkasneje do 30.03.2020

NAZIV SKUPINE


NASLOV


MESTO


DAVČNA ŠTEVILKA


KONTAKTNA OSEBA


TELEFONSKA ŠTEVILKA


E-MAIL


ŠTEVILO UDELEŽENCEV FESTIVALA


• V prilogi te prijavnice nam prosim posredujte še kratek opis Vaše skupine (WORD) in fotografijo ( JPG. ). Predstavitev in fotografije bodo uporabljene za namene predstavitve skupine pred nastopom ter na socialnih omrežjih.


ŽIG IN PODPIS:

 

Participacija za udeležbo na festivalu znaša 131 EUR na osebo

V ceni je vključena:
- Celotna infrastruktura in vodenje festivala
- Nastanitev v Vinkovcih na bazi polpenziona ( Hotel Admiral, Slavonija, Gem, Hostel Plus, Villa Ljiljana, Villa Lenije… )
- turistična taksa
- spoznavni večer, svečana večerja s pijačo in zabavni program s tamburaši za vse slovenske udeležence
- Festivalska tabla in certifikat za udeležbo na festivalu
- Ogledi po programu
- Licencirani lokalni turistični vodiči
- Slovenski koordinatorji festivala
- obisk mestnega muzeja Vinkovci pod strokovnim vodstvom
- Obisk ‘’Memorialnog centra domovinskog rata’’ pod strokovnim vodstvom
- vožnja z ladjo po Donavi, kozarec lokalnega vina in čokoladna poslastica
- obhod starih znamenitih Iločkih vinskih kleti ( Iločki podrumi ) in degustacija
- ogled Đakova in znamenite Đakovačke katedrale v spremstvu lokalnega vodiča
- rezervacija in organizacija izleta
- prijavnina in potrebna infrastruktura za nastope ( oder, ozvočenje, osvetlitev,… )
- oglaševanje festivala (radio in TV oglaševanje, oglaševanje dogodka preko FB strani Festivali Slovenija v ter Vinkovačke jeseni ... )
- spominek za vsako skupino