31.01.2020

SlovenijaJazz & Beyond že drugič v Budimpešti

Budapest Music Centre bo v sodelovanju s Cankarjevim domom ta konec tedna že drugič organiziral dvodnevni minifestival slovenske glasbe v Opus Jazz Clubu, ki je del glasbenega centra v Budimpešti.

Press info

Ecliptic
Foto: arhiv skupine

Po lanskih nastopih Draga Ivanuše, Kristijana Krajnčana in skupine Teo Collori & Momento Cigano, se bo nocoj, v petek 31. januarja, predstavila skupina There Be Monsters, jutri, v soboto 1. februarja, pa Ecliptic. Sodelovanje je plod Evropske jazz konference v Ljubljani 2017, ki jo je organiziral Cankarjev dom v sodelovanju z Europe Jazz Network.

There Be Monsters
Zasedba:
- Boštjan Simon, tenorski in sopranski saksofon;
- Mirko Cisilino, trobenta;
- Luigi Vitale, vibrafon;
- Goran Krmac, tuba;
- Bojan Krhlanko, bobni.
Glasba zasedbe se osredotoča na področje ločnice med znanim in neznanim, komponiranimi in odprtimi zvočnimi krajinami. Za razliko od prejšnjih zasedb, s katerimi je Boštjan Simon raziskoval možnosti simbioze elektronsko sintetiziranih zvokov in elektronsko obdelanih akustičnih zvokov, se je tokrat oddaljil od elektronske predelave zvokov in se osredotočil na skladanje za popolnoma akustičen sestav.

Ecliptic
Zasedba:
- Jani Moder, kitara, efekti;
- Igor Matković, trobenta, elektronika;
- Jani Hace, bas, efekti;
- Žiga Kožar, bobni, tolkala;
- Murat, beatbox, efekti.
V novi zasedbi igrajo preizkušeni glasbeniki srednje generacije, dejavni na jazz, rock in hip-hop sceni. V glasbi, ki jo razumejo kot »živo in spreminjajočo se ustvarjalnost brez predsodkov«, se pretakajo jazz, drum and bass, ambientalna elektronika in še kaj.