24.10.2018

Slovenska glasba v primežu kulturne politike

Okroglo mizo pripravljajo Akademija za glasbo, DSS, Filozofska fakulteta, Glasbena matica Ljubljana, Kulturni dom Nova Gorica, Ministrstvo za kulturo RS in Slovensko muzikološko društvo.

SIGIC

Slovenska glasba v primežu kulturne politike

6. novembra 2018, ob 17.00 bo v Kogojevi dvorani Društva slovenskih skladateljev, Trg francoske revolucije 6, okrogla miza z naslovom Slovenska glasba v primežu kulturne politike

Podobno kot ostale umetnosti, se tudi slovenska glasba danes sooča s številnimi izzivi in dilemami, ki so pogosto tesno povezani z (ne)učinkovito kulturno politiko. Na okrogli mizi, ki jo bo vodila predsednica Slovenskega muzikološkega društva, dr. Katarina Bogunović Hočevar, bodo gostje predstavnik Ministrstva za kulturo RS, Veronika Bervar (Glasbena matica Ljubljana), Nenad Firšt (Društvo slovenskih skladateljev), Pavla Jarc (Kulturni dom Nova Gorica), Nejc Sukljan (Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete UL) in Marko Vatovec (Akademija za glasbo UL) z različnih gledišč poskušali osvetliti stanje v kulturni politiki na področju glasbe in možnosti za morebitne potrebne spremembe.