12.01.2017

Sofinanciranje medkulturnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA

Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji je objavilo razpis za sofinanciranje projektov medkulturnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA. Prvi rok za prijave: 1. marec 2017

Press

US Embassy Ljubljana

Razpis je namenjen podpori projektov, ki spodbujajo predstavljanje in promocijo zgodovine, vrednot, kulture in umetnosti Združenih držav Amerike ter spodbujanju medkulturnega povezovanja in sodelovanj med Slovenijo in ZDA. 

Upravičene osebe za prijavo so nevladne organizacije ter posamezniki. Za projekte, ki bodo izvedeni med majem in oktobrom 2017, je potrebno prijavo poslati do 1. marca 2017. Za projekte med oktobrom 2017 in aprilom 2018 je razpisan kasnejši rok, in sicer 1. avgust 2017. 

Najvišji znesek možnega sofinanciranja znaša 10.000 USD, povprečno pa so izbrani projekti sofinancirani med 3.000 in 5.000 USD. 

Veleposlaništvo je posebej zainteresirano za podporo projektov kot so: kulturne izmenjave, predstave in performansi, razstave, delavnice, predavanja in drugi projekti, ki omogočajo promocijo ter poglobljeno razumevanje ameriške kulture v Sloveniji. 

Več o razpisu, pogojih, kriterijih in upravičenih stroških za prijavo: TUKAJ