21.03.2019

Šourock '19

Največji in najbolj uveljavljeni natečaj za mlade glasbene skupine v Sloveniji, ki ga ŠOUM v letošnjem letu izvaja že šestnajstič.

Press info

Šourock '19

Šourock odlikujejo predvsem strokovna in zavzeta ekipa, pristen »rockovski« duh, skrb za mlade bende, njihovo prihodnost in kakovosten razvoj slovenskega glasbenega prostora nasploh, spoštovanje ustvarjalcev avtorske glasbe in spodbujanje povezovanja ter izmenjevanja izkušenj med mladimi talentiranimi glasbeniki. Glavni namen natečaja je pomagati mladim skupinam pri preboju na slovensko glasbeno sceno.

Oboževalci in podporniki rocka in sorodne glasbe boste tudi letos uživali v preigravanju melodij mladih bendov; ŠOUM namreč ponovno prireja ŠOUROCK, namenjen dijaškim in študentskim, ki se želijo predstaviti in uveljaviti na slovenski glasbeni sceni. Prisluhnili jim bomo na treh predstavitvenih večerih (3., 10. in 17. aprila), trem po izboru komisije in eni po izboru publike pa še 8. maja na finalni prireditvi, ko bodo večer dodatno popestrili še Spotless Mindss.

Sreda, 3. april 2019 ob 21. uri, Klub ŠTUK - Maribor

Ice on Fire
Smooth Taste
Amok
Buržuazija
Infected

Sreda, 10. april 2019 ob 21. uri, Klub ŠTUK - Maribor

7ate9
Apory Museum
Bajta 23
Blue Jane
Year of the Rookie

Sreda, 17. april 2019 ob 21. uri, Klub ŠTUK - Maribor

Fat Butlers
Macbeth - band
Manifest
Blasius
Fool Nation

Člani komisije: Marko Soršak Soki "20 za 20", Martin Bezjak, Marko Furek, Denis Jančič in Matic Übërdiscö, ki se ne bodo branili klepeta z obiskovalci, še najmanj pa z nastopajočimi.