28.12.2020

Spletni finale Klubskega maratona 2020

Kljub nenavadnim razmeram je Klubskemu maratonu Radia Študent tudi letos uspelo zagnati poletno klubsko turnejo. Brez tradicionalnega metelkovskega sklepa in vrhunca seveda ne gre, zato bo v torek, 29. decembra 2020 ob 20. uri, finale Klubskega maratona 20 potekalo prek videostreama.

Press info

Spletni finale Klubskega maratona 2020

Kompilacija KM20
zars.bandcamp.com/album/klubski-maraton-2020
open.spotify.com/album/5dnhOlAaCbeAqQPwpDAMQX


Več o Klubskem maratonu
radiostudent.si/klubskimaraton/

Torek, 29. decembra, ob 20. uri, Gala hala, Channel Zero, Gledališče Glej - Ljubljana3:RMA - Štajerski kantavtorski strup v sredinskih flaškah

Štajerski ženski duet je na papirju preprosta dvojina kitare in vokala, a takšna, ki v svoji jasni kantavtorski obliki živi v sivem polju razlitega črnila in le nastavlja ogledalo človeškim antagonizmom. Boljši polovici ne iščeta popolnosti, prej v poetične osnove vpleteta vsakdanji mikrokozmos, ki ga s trmo destilirata v sladko strupeni napoj.

https://www.facebook.com/3rma.official/

https://www.instagram.com/3rma.official/


Spiral Mind - elektro bendovski prosti pad z Obale

Topografije notranjega sveta Manuela Brajnika, v katerem glasbena flora in favna brstita na transžanrski povrhnjici hip hopa in psihedeličnih kitar, razmočenih z dežjem iz internetnih oblakov, so podlegle virusnim mutacijam žive zasedbe, ki med analognim in digitalnim v preprostem loku prosto pada in se razvija v ekstra začinjen zvočni trip.

https://www.facebook.com/spiral.mind.official/

https://www.instagram.com/spiral.mind/

https://spiral-mind.bandcamp.com/Kavasutra - Goriški jazzerski prelet v kratki formaciji

Izbrani člani zasedbe Kombo C že tri leta družno improvizirajo in skladajo v okviru Kreativne cone Vrtojba blizu Nove Gorice. Igrajo nežen, a pustolovsko humoren spoj jazza in rocka, ki terja uporabo psihoaktivnih substanc in alkohola ter je svojstveno, zgodovinsko-kulturno prav po primorsko uporniški v svoji drži proti monogamiji, kapitalizmu in policijski državi.

https://www.facebook.com/Kavasutra-503019210200407

https://www.instagram.com/kav4sutra/Klinci - Brzojezična junaška rap godba iz Metlike

Mlada, zverzirana belokranjska trojica z nihilistično brezbrižno sekajočimi rimami, zaprta v čvrst trap. Majkiju Swatu, Princu Haskiju in Lakiju Latexu kmalu ne bodo sledili le Metličani, temveč kar cela širša jugovzhodna regija. Njihovo narečje je fluidno ustvarjalno orodje, ki omogoča vpeljavo širšega balkanskega sloga v klasično provincialno ulično rimoklepaštvo. Pravijo, da klincev ni dosti, pravimo, da klincev ni malo.

https://www.facebook.com/Klinci.Metlika

https://www.youtube.com/channel/UCONvfOVohJMrjt_4RIIMPDgLelee - Svetski garažni trio iz radija kile kilometrov

Pritepenka in pritepenca iz prepišnih garaž širše regije nas vračajo v tisti trenutek zgodovine, ko je bil punk še pop. Morda tudi zasanjano, a vselej nemirno, z vztrajnimi brcami v rit apatiji. S svojim trdoživim, tovariškim lo-fi DIY vzklikom so lahko in bodo otroci betonskih igrišč, ki družijo vse iz sivih naselij bivše skupne države.

https://www.facebook.com/leleeband/

https://www.instagram.com/leleeband/

https://lelee.bandcamp.com/