29.11.2017

Številčna slovenska glasbena delegacija v Makedoniji

Jutri se pričenja PIN Music Conference v Skopju, ki bo ponovno gostila tudi Slovence.

Peter Baroš

PIN Music Conference

Po lanskoletni avanturi, o kateri smo obširno poročali, se slovenski glasbeni ambasadorji ponovno podajajo v Skopje. MKC Skopje bo naslednje štiri dni prizorišče dveh mednarodnih glasbenih dogodkov, PIN Music Conference in festivala Taksirat

Glasbene vrste bo zastopala zasedba It's everyone else, ki v Skopje pripotuje v okviru mednarodne turneje Od Vardara do Triglava, ki jo organizira KUD Kataman. Slovenci pa bodo tudi med panelisti konferenčnega dela programa. Prihajajo Slobodan Milunović, predstavnik tolminskih festivalov (Metaldays, Punk Rock Holiday, Winter Days of Metal, MotörCity, Overjam Reggae Festival), Senada Ćorović iz KUD Kataman, Silvij Skok iz založbe Glitterbeat in Peter Baroš, predstavnik SIGIC-a. Konferenčni del programa bo izrazito vezan na problematiko mednarodnega preboja glasbe z Balkana ter na predstavitev primerov dobrih praks uveljavljanja glasbenih festivalov s tega področja. 

Ob PIN Conference in Taksiratu bo Skopje tudi letos gostilo festival Loser Fest, na katerem se predstavljajo mlade, neuveljavljene makedonske zasedbe.