09.10.2018

Tobačna Akustika: izziv za sveže bende in kantavtorje

ČinČin v Tobačni razpisuje natečaj za manj ali še ne uveljavljene soliste ter skupine, ki želijo igrati na priljubljenem prizorišču.

Press info

Tobačna Akustika: izziv za zveže bende in kantavtorje

Ste dober kantavtor ali bend, ki išče priložnosti za nastope, teh pa je v hladnih mesecih premalo? ČinČin v Tobačni razpisuje natečaj za manj ali še ne uveljavljene soliste ter skupine, ki želite igrati na priljubljenem prizorišču, kjer nastopajo največji in najbolj sveži domači bendi, smetana domače jazz scene in mnogi glasbeniki z malo drugačno, a dobro muziko. Žanrska raznolikost ni ovira, pogoj le akustična zgodba.

Glasbeniki, ki bodo pustili dober vtis, bodo povabljeni k soustvarjanju poletnega programa na vrtu pod krošnjami v Tobačni, dobili bodo tudi možnost sodelovanja pri drugih projektih. Nastop na natečaju ni honoriran, namenjen je spoznavanju in selekciji svežih izvajacev. Morebitni nadaljni nastopi bodo honorirani. Gostoljubje zagotavjata ČinČin in FoodPorn.

Pri selekciji bodo pomagali tudi:

- Andrej Težak Tešky (glasbeni agent, koncertni orgaznizator: SARS, Lent ...)
- Goran Lisica Fox (Dallas Records, Mars Music)
- Jean Frbežar (urednik Radio Bob, Radio Antena)
- Jernej Vene (glasbeni urednik Val 202, Na sceni, Top albumov)
- Jure Longyka (Izštekani)
- Lija Pogačnik (SiTi za dobro musko, glasbeni program SiTi Tetater BTC)
- Sara Martinovič Zevnik (Nika Records)
- Špela Prešlenkov (Universal Music)
- Tadej Košir (glasbeni producent, agencija SonicTribe, Muff, Raiven)
- Žiga Klančar (glasbeni urednik Val 202, ex Radio Terminal, ex MTV Adria)

Pravila igre

1. Naložite posnetek žive izvedbe avtorskega ali prirejenega komada na YouTube in pošljite link (prednost imajo prijave s posnetki vsaj treh skladb).
2. Dodajte kratko predstavitev (kdo in od kod ste, kaj igrate, ali delate tudi svojo muziko, reference preteklih nastopov).
3. Kako dolg je vaš nastop v živo, kakšna je zasedba inštrumentov in program skladb? Prednost imajo glasbeniki z vsaj 45 minutami programa (avtorskega in/ali priredb).
4. Vse informacije zberite v enem wordovem dokumentu in ga kot priponko pošljite na naslov info@tobacna.eu - zadeva: NATEČAJ TOBAČNA AKUSTIKA
5. Rok za prijave je časovno odprt, izbor med prvimi kandidati bo opravljen 15. oktobra 2018, potem pa še nekajkrat do konca sezone skladno s številom prijav.
6. Nastopi bodo potekali ob četrtkih med 19. in 22. uro v ČinČinu Tobačna. Tonska vaja se izvede v poznih popoldanskih urah.

Več info na: https://www.facebook.com/events/2067386976617274/

Tobačna Akustika: izziv za zveže bende in kantavtorje
Tobačna Akustika: izziv za zveže bende in kantavtorje
Tobačna Akustika: izziv za zveže bende in kantavtorje