22.03.2024

Tresk #15

Med 27. in 29. marcem 2024 bo Ljubljana spet zaživela v ritmu neodvisne glasbe. Približuje se tradicionalni festival Tresk, ki ga organizira Radio Študent.

Press Info

Tresk #15

Letošnji program vključuje začetno ogrevanje v Hupi Brajdič, kjer bosta potekala razglasitev finalistov vizualnih natečajev in premiera najnovejših glasbenih videospotov, tradicionalno sejmišče na Stritarjevi ulici, kjer bodo na voljo unikatni izdelki različnih založnikov in delavnice na SIGIC-u, kjer bodo strokovnjaki delili svoje znanje s področja glasbe, ustvarjanja in produkcije. Festival Tresk izpostavlja tudi bogat glasbeni program, ki kot običajno skrbi za odkrivanje svežih imen neodvisne domače glasbene scene in ponudbo kakovostnega ter raznolikega glasbenega programa, letos na prizoriščih Hupa Brajdič, osmo/za, Gledališče Glej, Pritličje in BigNose.

Tresk # 15 predstavlja: diskurzivni program

Sreda, 27. marec 2024 ob 18. uri, v etru Radia Študent
Novinarstvo v škripcih

Okrogla miza, ki jo bo vodil glasbeni publicist in kritik Igor Bašin, bo naslavljala problematiko izginjanja kritičnega glasbenega novinarstva.

Četrtek, 28. marec 2024 ob 16. uri, Kogojeva dvorana DSS (SIGIC) - Ljubljana

Videospot na hitro

Kako razporediti kadre, da podkrepijo ali nasprotujejo glasbi? Kako se igrati s kontrasti dveh različnih medijev? Kako efektivno povedati zgodbo skozi prikazovanje različnih perspektiv? Z mentorico Nejo Berger se boste na hitro spoznali z osnovami montaže kratkega filma. Prijavi se tukaj: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdakiCqRwcrKL.../viewform

Petek, 29. marec 2024 ob 16. uri,
Kogojeva dvorana DSS (SIGIC) - Ljubljana

Koncert skozi zgodbo

Na delavnici se boste učili trikov mojstrice socialnih omrežij Dominike Maše Kozar. Spoznali boste kako dokumentirati dogodek, da pri spletnih sledilcih ustvarite občutek, da so manjkali in naslednjič zagotovo ne bodo. Po delavnici ste vabljeni, da svoje novo pridobljene veščine preizkusite na koncertnem večeru festivala Tresk. Tisti, ki na dogodku ujame najboljši story bo deležen vstopnice na en dogodek v Kinu Šiška, kjer bo skupaj z Dominiko skrbel za digitalni marketing. Prijavi se tukaj: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSfld9yTgGf.../viewform

Udeležba na delavnicah je brezplačna, potrebna pa je obvezna prijava.

Tresk # 15 predstavlja: prvi del glasbenega večera

Petek, 29. marec 2024, Gledališče Glej - Ljubljana
Obvezne prijave na: rezervacije@glej.si

pionirja avdiovizualne alkimije Stagnat
trio masivnega post rock zvoka Moving as a Giant
eksperimentalni hiphop duo Marka San x Fraw Blanka

Tresk # 15 predstavlja: drugi del glasbenega večera

Petek, 29. marec 2024, Gledališče Glej - Ljubljana


grenko-sladke sanje z malo roza muco & Pixel Bambi
electro jungle utopija z nastynancy

Tresk # 15 predstavlja: tiny desk koncerte


razigrani vesoljski beati producenta Blaža (Big Nose, 28. marec ob 18.30)
nežno-dinamični takti glasbenice Đo (Hupa Brajdič, 28. marec ob 20. uri)
norišnica modularnih kompozicij J o o n d r o i d  (osmo/za, 28. marec ob 21.30)

Tresk # 15 predstavlja: tradicionalno sejmišče

Četrtek, 28. marec 2024 ob 12 uri, Stritarjeva ulica - Ljubljana


Letos bo sejmišče zopet na Stritarjevi ulici (med Tromostovjem in Mestnim trgom); tam boste lahko od jutra do poznega popoldneva odkrivali in kupovali izdaje več kot 20 založnikov in prodajalcev plošč.

Tresk #15 predstavlja: Clockwrok Voltage dražbo

Gre za kolektiv, ki združuje navdušence nad modularno sintezo, eksperimentalnimi, neobičajnimi in DIY praviloma elektronskimi inštrumenti ter zvočili. V okviru serije dogodkov Fanzbeifer live X Clockwork Voltage je nastalo sedem edinstvenih vinilnih plošč posnetih v živo, ki so na voljo na spletni dražbi do 28. marca 2024. Najvišji ponudniki bodo svoje unikatne plošče lahko prevzeli na glasbenem dogodku Festivala Tresk #15 v Osmo/zi.