19.05.2022

Trio Tempestoso prejmnik nagrade »Dwighta in Ursule Mamlok«

Trio Tempestoso je prejel nagrado »Dwighta in Ursule Mamlok« za interpretacijo sodobne glasbe. Koncert nagrajencev se bo odvil 27. junija 2022 v Konzerthausu Berlin.

Press info

Trio Tempestoso
Foto: Maruša Puhek

Podelitev nagrade »Dwighta in Ursule Mamlok« sicer poteka binarno v New Yorku in Berlinu, letos pa so med nagrajenci prvič tudi slovenski glasbeniki. Žirija je odločila, da se nagrada podeli dvema zasedbama, ob Triu Tempestoso je med prejemniki še nemški Aris quartet.

Omenjena nagrada pa ni prvi mednarodni uspeh mladih glasbenikov – v letu 2019 so nase opozorili že kot zmagovalci tekmovanja Borisa Pergamenschikowega v Berlinu. Žirija enega najprestižnejših tekmovanj za sodobno glasbo, ki poteka vsaka tri leta pod častnim pokroviteljstvom Tatjane Pergamenschikow in Andrasa Schiffa, je v utemeljitvi nagrade izpostavila »interpretacijo na visoki instrumentalni ravni« in zapisala, da glasbeniki »s svojim vznemirljivim nastopom združujejo glasbeno tradicijo z duhom sedanjosti in nakazujejo smer prihodnosti«.

Člani tria so Sanja Mlinarič (harmonika), Andraž Golob (klarinet) in Urban Megušar (violinčelo). Poleti jih boste lahko slišali tudi v Slovenijim saj bodo 15. avgusta nastopili v Ljubljani v okviru festivala Imago Sloveniae.