12.05.2023

Vabilo k prijavi na mojstrski tečaj iz klavirja

Glasbena matica Furlanija Julijska Krajina, Officina MusicAttuale in Imago Sloveniae vabijo k prijavi na mojstrski tečaj iz klavirja, ki ga bo vodil Alexander Gadjiev, eden najboljših svetovnih pianistov in ambasador Evropske prestolnice kulture GO!2025.

Press info

Vabilo k prijavi na mojstrski tečaj iz klavirja

Tečaj bo potekal od 14. do 20. julija 2023. V duhu brezmejnosti in mednarodnega sodelovanja se bo prvi del (14—18 julija) odvijal v Kulturnem domu v Gorici, drugi del (19—20 julija) pa v Slovenski filharmoniji v Ljubljani. Za udeležence tečaja bo med lokacijama organiziran prevoz.

Poleg Alexandra bo lekcije izvajal mednarodno priznani pedagog in pianist Siavush Gadjiev. Tečaj je namenjen pianistom vseh generacij s celega sveta, mesta pa so omejena. Ker je Alexander Gadjiev pianist svetovnega slovesa, zmagovalec serije najuglednejših mednarodnih tekmovanj in mladi zvezdnik BBC-jeve nove generacije umetnikov, pričakujemo veliko prijav. Prijava je mogoča do 1. junija s pomočjo spletne video avdicije, in sicer preko strani goriške Glasbene matice, kjer je na voljo tudi bolj podroben opis postopka prijave:

https://www.glasbenamatica.org/masterclass-piano-23/.

Pri organizaciji tečaja sodelujejo italijanske in slovenske organizacije, in sicer Glasbena matica Furlanija Julijska Krajina, Officina MusicAttuale in Imago Sloveniae, ki bodo v sklopu delavnic organizirale tudi štiri nastope udeležencev, in sicer enega v Kulturnem domu Gorica, enega na vrhunski italijanski vinarski destinaciji Zorzettig ter dva zaključna koncerta v veliki dvorani Slovenske filharmonije v Ljubljani.