11.05.2023

Vabljeni k prijavi na razpis za najboljšo slovensko jazz kompozicijo – Jazzon 2023!

V letu 2022 je Jazzinty obudil skladateljsko nagrado Jazzon, ki je v preteklosti potekala med leti 2003 in 2016 in nagradila 13 slovenskih mladih ustvarjalcev, ki so danes vodilni ustvarjalci slovenske jazzovske krajine.

Press info

Jazzon

Jazzon predstavlja pomemben dejavnik pri krepitvi ustvarjalnosti mladih slovenskih glasbenikov ter ponuja finančno, medijsko, tehnično in organizacijsko podporo zmagovalni skladbi in avtorju. S tem je Jazzon postal odskočna deska mladim slovenskim skladateljem ter povezovalni člen med glasbeniki, organizatorji, selektorji ter slovenskim medijskim prostorom.

Skladateljska nagrada je sestavljena iz javnega natečaja za mlade slovenske skladatelje, katerih skladbe oceni strokovna komisija v sestavi: Zvezdana Novaković; vsestranska umetnica in komponistka, Lojze Krajnčan; skladatelj, aranžer in dirigent Big banda RTV, Robert Jukič; komponist in kontrabasist, Alja Kramar; glasbena urednica Prvega programa Radia Slovenia ter Ana Čop; glasbenica in predstavnica produkcije Jazzinty.

Po ocenjevalnem procesu strokovne komisije, bo le-ta na podlagi prijavljenih skladb izbrala tri nagrajene skladbe, ki bodo prejele nagrade fonda “Jazzon 2023”.

Nagradni fond Jazzon 2023 vsebuje:

1.mesto – 1.000 eur denarna nagrada, 1 snemalni dan v snemalnem studiu Lotos Music v okolici Novega mesta, koncert na festivalu Jazzinty (16.8.2023)

2.mesto – brezplačna kotizacija za delavnico Jazzinty 2023 (v vrednosti 300 eur)

3.mesto – brezplačna festivalska vstopnica za festival Jazzinty 2023 (v vrednosti 50 eur)Razpis “Jazzon 2023” je odprt za slovenske avtorje do 30 leta starosti, ki delujejo na področju jazza in sorodnih žanrov. Pri ocenjevanju se bo strokovna komisija osredotočala na izvirnost, koherentnost ter obvladovanje osnovnih kompozicijskih parametrov. Kljub temu, da gre za jazzovsko kompozicijsko nagrado, je kakršnakoli vrsta žanrske fluidnosti dobrodošla, saj si Jazzinty močno prizadeva za odprt in kreativen glasbeni trg. Vse ostale informacije in razpisni obrazec najdete na spletni strani.