19.01.2018

Veliko priznanje festivalu MENT Ljubljana

Ment Ljubljana imenovan za najboljši manjši in najboljši klubski festival v Evropi

Press info

MENT Ljubljana

V sredo, 17. januarja, je v okviru največjega evropskega showcase festivala Eurosonic Noorderslag potekala tradicionalna podelitev nagrad European Festival Awards, ki jih podeljuje največje združenje evropskih festivalov Yourope. Med zmagovalce se je v kar dveh kategorijah zavihtel tudi festival in konferenca MENT Ljubljana, ki od leta 2015 poteka v Ljubljani in ga organizira Kino Šiška. MENT Ljubljana je le dva tedna pred svojo četrto izvedbo (31. 1.–2. 2. 2018) prejel nagradi za najboljši klubski festival in najboljši manjši festival.

Naj spomnimo, da v okviru platforme MENT na letošnjem festivalu Eurosonic nastopajo tudi trije slovenski glasbeni izvajalci, in sicer Bowrain, Jardier ter Širom, o čemer smo že pisali.

European Festival Awards (EFA) od leta 2009 podeljujejo najboljšim evropskim glasbenim festivalom. Za leto 2017 so izbirali med približno 350 festivali v petnajstih kategorijah. Festival in konferenca MENT Ljubljana je bil novembra uvrščen v kandidate za izbor v kategorijah za najboljši manjši festival (Best Small Festival) in najboljši klubski festival (Best Indoor Festival). Svoje glasove sta prispevali žirija in javnost, ki sta MENT Ljubljana izbrali za najboljša v omenjenih kategorijah.

V vsaki od kategorij se je za naziv skupaj z MENT Ljubljana potegovalo deset festivalov. Poleg MENTa so med letošnjimi dobitniki nagrad tudi festivali EXIT, Sziget, Roskilde, Pohoda, Down The Rabbit Hole, Goodlive (promotor berlinske Lollapalooze) in drugi.

Poleg izstopajočih festivalov glede na velikost in vrsto nagrade EFA osvetljujejo še najboljše nove festivale, najboljše festivalske programe, uspešno aktivacijo blagovnih znamk, inovacije v varnostnih in ekoloških ukrepih ter družbeno odgovorne pristope k organiziranju večjih glasbenih dogodkov.