03.03.2017

Vičstock Avdicija 2017

Vičstock Avdicija je nekakšna uvertura v festival Vičstock. Prireditev že vrsto let poteka v klubu Cirkus, kjer se mladi glasbeniki predstavijo žirantom, ki na podlagi kreativnosti in celotne podobe izberejo najboljše, ki se širši publiki predstavijo maja na velikem odru festivala Vičstock.

Dušan Mijanović

Vičstock Avdicija 2017

 Letos mineva triindvajset let odkar so dijaki Gimnazije Vič na šolskem dvorišču organizirali prvi neprofitni dijaški glasbeni festival Vičstock. Festival, ki je usmerjen v podporo mladim, še neuveljavljenim glasbenim skupinam, svoje pred festivalsko dogajanje pričenja 4. marca (ob 17.00) z organizacijo Avdicije, izbora mladih nadobudnih glasbenih skupin. Na odru kluba Cirkus se bo letos pred publiko in strokovno žirijo pomerilo dvanajst skupin, ki se bodo potegovale za nastop na velikem odru festivala Vičstock 2017.

Nastopajoči: Sixth Sense, Infernal Mutilation, In Vibratum, Ice on Fire, In The Attic, Chainbrake, Lapsus, Tidal Waves, Attic Mist, Buržuazija, Joker Out in OnePlan.
Žirija: Jure Golobič, Jure Longyka in Aleš Kacjan.

Glavni dogodek festivala, katerega cilj je predstaviti mlade glasbene skupine širši publiki ter jim dati priložnost igrati na velikem odru ob boku s poznanimi imeni slovenske glasbene scene, se bo 12. maja odvijal na igrišču Osnovne šole Vič v Ljubljani.