28.06.2018

Vrača se MareziJazz, največji festival big bandov v Srednji Evropi

V organizaciji Marežganskega mladinskega društva se bo 6. in 7. julija odvil že 14. festival MareziJazz, največji festival big bandov Srednje Evrope.

Press info

MareziJazz 2018

Festival MareziJazz je nastal z željo vzpostaviti tradicionalni poletni jazz dogodek na obali in, s predstavljanjem big bandovske glasbe in kulture, pripomoči k večji poslušanosti tovrstnih melodij pri nas. Ta pričakovanja je MareziJazz kmalu prerasel in post al nepogrešljiv del jazz scene, tako za poslušalce, kakor za glasbenike, ki v Marezige pridejo iz vse Slovenije, pa tudi iz tujine.

Organizatorji že vrsto let spodbujajo ustvarjalnost in izvajanje avtorskih skladb, na odru zbližujejo glasbenike z vse Evrope. Festival je vsako leto večji, z rekordnim številom obiskovalcev, podpornikov preko spleta in nastopajočih. Po dolgih letih bodo letos na MareziJazzovem odru nastopile izključno slovenske zasedbe.

Petek, 6. julija 2018, ob 19. uri, Marezige

Feedback
Big Band Šmarje
Big Band Vrhnika
Big band Krško
Just Friends Quartet
Chili brass band
Večer se bo zaključil z Jam Sessionom.

Sobota, 7. julija 2018, ob 19. uri, Marezige

Big Band Radlje
Big Band Medicinske fakultete
Big Band NOVA
"No Name" Orchestra
Jazz Punt Big Band
Za zaključek festivala bo poskrbel Trio Oni v sestavi Marjan Malikovič (kitara), Jadran Ogrin (bas kitara, vokal) in Nelfi Depangher (bobni, vokal).

Obisk obeh večerov je brezplačen, festival pa si bo ponovno možno ogledati tudi preko neposrednega prenosa v živo na spletni strani organizatorja.