03.02.2021

Webinar o izobraževanju na daljavo in avtorskih pravicah

Na Arnesu v sodelovanju z dr. Majo Bogataj Jančič iz Inštituta za intelektualno lastnino organizirajo webinar "Izobraževanje na daljavo in avtorske pravice", ki bo potekal 4. februarja, ob 14:30.

Press info

arnes - logotip

Ali pri poučevanju na daljavo lahko uporabljate vsebine, ki so dostopne na spletu? Ali lahko uporabljate vsebine iz objavljenih knjig ali učbenikov? Ali lahko na spletu prebirate avtorska dela? Kaj so odprti izobraževalni viri?

To je samo nekaj vprašanj, na katera bodo poskušali odgovoriti. Najprej bodo seveda predstavili osnove avtorskega prava in avtorskih pravic, in poudarili, na kaj morajo biti učitelji in vodstva šol pozorni.

Dovoljena in problematična raba del

Pozornost bodo namenili tudi (ne)ustreznosti slovenske avtorskopravne zakonodaje, še posebej v časih, ko se je izobraževanje zaradi pandemije preselilo na splet. Predstavili bodo tudi novo izjemo za izobraževanje, ki jo prinaša evropska avtorskopravna direktiva. Ta lahko predstavlja učinkovito rešitev za marsikatero zagato. Ciljna skupina webinarja so vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju.

Predhodna prijava ni potrebna.

Webinar boste lahko spremljali v prenosu v živo

Predavanja tokrat ne bodo snemali, tako da nadalnji ogled ne bo mogoč.
Predavateljici, ki je priznana strokovnjakinja, boste lahko na ta način zastavili tudi kakšno vprašanje.

Več si preberite TUKAJ.