07.03.2023

Winter Breka Fest VIII.

V Mursko Soboto prihaja osma edicija potujočega zimskega festivala, ki ga skupaj s Klubom MIKK pripravlja ekipa Breka Festa.

Press Info

Winter Breka Fest VIII.

Sobota, 11. marec 2023 ob 21. uri, Klub MIKK - Murska Sobota

Nastopajoči:

Odpadki civilizacije so nastali leta 82, z vajami pa so začeli kar v prijateljevi garaži, v Savskem naselju. V prvi postavi, je bil poleg kitarista Gazota, bobnarja Dareta in basista Robija, na vokalu Primož Habič, ki se je kasneje proslavil z Niet. Z koncerti so Odpadki civilizacije začeli leta 83 in se istega leta pojavili na kompilaciji Kaj Je Alternativa, ter se z svojim hitrim, agresivnim in brezkompromisnim hardcorom ustoličili kot ena najbolj politično in socialno angažiranih hardcore zasedb v takratni Jugoslaviji. Leta 85 so se z štirimi pesmimi, znašli tudi na legendrani kompilaciji Hardcore Ljubljana, ki je glas o Odpadkih ponesla tudi izven domovine. Kako zelo priča kar lepo število priredb, ki so jih naredile tuje zasedbe. 26. oktobra 85 se je zgodil koncert, ki se ga najraje spominjajo – Exploited v Šenvidu, kjer so menda, še preden so se pojavile zvezde večera, spraznili vso zalogo alkohola. Po nekaj koncertih in kadrovskih spremembah, jih je doletela podobna usoda kot mnoge druge skupine tistega časa. Ločila jih je vojska in odšli so v legende. Potem je prišlo leto 2021 in trojica iz zadnje postave – Gazo – kitara, Zoki – vokal in Krištof – bobni so se zopet našli s pomočjo družabnih omrežij, ter se začeli pogovarjati o oživitvi benda. Z vajami so začeli februarja 2021, kmalu pa sta se jim pridružila tudi Dare na ritem kitari in Skabina na basu.

Smrt razuma je hardcore/punk band, ki je nastal leta 2017 v Osijeku. Trenutno delujejo na relaciji Osijek – Novi Sad.

Čarne marjetice so v osnovi trash metal, kombiniran s hardcore, alternative in modernim heavy metalom. Inspiracijo pa črpajo tudi iz black in death metala. Fantje iz Prekmurja špilajo od leta 2020.