24.05.2022

Znani so klubski maratonci 2022

V letu 2022 bodo domačo sceno s svežimi glasbenimi idejami seznanjali BibliBan, Decair, Kiki, LSDS Collective, Masaž in Primal Alchemy.

Press info

Klubski maraton

Izbranci se bodo predstavili na koncertni turneji po slovenskem klubovju, ki bo trajala od julija do septembra in na promocijski kompilaciji Klubski maraton 2022, ki bo izšla pod okriljem Založbe Radia Študent v začetku julija.

BibliBan - Rock avtoritarizem starih duš z mladim emšem

Slovenjgraški kitarski avtoritarizem z novo sezono prostovoljnih izgnancev iz kulturno-izobraževalnega sistema predstavlja BibliBan. Ekipa z dijaškimi emši morda še ni legalen obiskovalec poznonočnih glasbenih beznic, a z dušo starih rockerjev in punkovsko mentaliteto so kot nalašč za tamkajšnji kaos.

BibliBan so Tadej Kac, Filip Klemenc in Jani Smolar.

Decair - Ljubljanski dramaturgi krika in zvočnih zidov

Moderno sfriziran hardcore z elegantno agresivnimi linijami združuje šamarje in melodiko v razgibani težkokitarski dvojnosti. Ljubljanski dramaturgi krika z ekstravagantnimi zvočnimi zidovi gradijo robusten dom za vse privržence kultivirane grobosti.

Decair so Luka Žontar, Jan Gobec, Filip Kos Maligoj in Vid Čampelj.

Kiki - Čarovnica intimnih pripovedk

Glasbeni napoj melanholičnega popa in folka uročijo napevi za zaklinjanje resničnosti. Zavajajoče mehak vokal Laetitie Pohl razkrije temačnejše motive iz avtoričinega notranjega sveta in njena vsakodnevna srhljiva opažanja. Posledica čarovniškega izkustva pa vendarle ni obup, temveč vrsta malih katarz.

Kiki je Laetitia Pohl, ki jo spremljajo Jaka Florjančič, Nika Trdin in Gala Pregel.

LSDS Collective - Moderna glasbena stranka

Strokovno prepoznana Stranka slovenske popularne kulture zastopa norčavi trap, zavedni hip hop, elektroniko, narodnozabavno glasbo in druge, za svežo generacijo primerno kulturno apropriirane zvrsti. Zavestne pavlihe morda niso zrasli z učbenikom iz 90. let, vendar pišejo svoj manifest.

LSDS so Dan Grabnar (Dansky), Peter Pongrac (Male Ponco), Filip Pavšek (Taurus), Jaša Kljun (NoKiltr), Miha Rajterič, Jonatan Hudnik in Makar Mitrović.

Masaž - Popovci, ki jim brez indieja živeti ni

Popovci, ki jim brez indieja živeti ni, ustvarjajo zvočne črvičke, lačne spevnih melodij. Čeprav se ti bliskovito zarijejo v misli, je življenje z njimi simbiotično, iz njega pa vznika pozornost vzbujajoč groove. Inovativno umerjeni v sredinske poslušalske frekvence spreobračajo staro šolo slovenskega mainstreama, a za kulturne ločnice jim ni preveč mar.

Masaž so Aleksander Cavazza, Sinja Smokvina, Timotej Poznič in Maks Rozman.

Primal Alchemy - Vražja raperska artilerija

Ob elektronsko-raperski artileriji alkimistov Jovice in Žana bi še vrag dušo spustil. Ko ustvarjalca pretresa bes, ga izlijeta v precizno zadane udarce, ujete v vrtincu lo-fi industrial trušča. Zanju je družba čudovita grozota, vsakdanje zlo v dobesednem pomenu, ki zahteva strupen flow in glasbeni boj.

Primal Alchemy sta Jovica Novković in Žan Furman.

Klubski maraton Radia Študent je najpomembnejši generator nove glasbene ustvarjalnosti v Sloveniji, ki z uspešnim delovnim pristopom odkriva, spodbuja in promovira nove kreativne presežke domače glasbene produkcije. Je izjemno uveljavljena oblika predstavljanja nove glasbene produkcije, ki ob intenzivni medijski podpori (programa Radia Študent, objav v drugih medijih in obširne promocije) postavlja edinstveno izhodišče za nadaljnji razvoj talentiranih glasbenih ustvarjalcev. Poslanstvo Klubskega maratona je, da omogoči prodor še neuveljavljenim, izvirnim glasbenim skupinam.