26.09.2018

Znani so nastopajoči na Izštekanih 25

Organizatorji so končno razkrili nastopajoče skupine na dveh jubilejnih in že razprodanih koncertih ob petindvajsetletnici kultne oddaje Izštekani Jureta Longyke.

Press info

Izštekani 25

Radijska oddaja Vala 202 Izštekani, ki letos praznuje četrt stoletja, bo obletnico pospremila z dvakratnim velikim ekskluzivnim koncertom v Kinu Šiška 4. in 5. decembra 2018. V obeh večerih, ki sta bila rekordno hitro razprodana, bodo nastopili veterani Izštekanih Dan D ter štiri zasedbe, ki v Izštekanih doslej še niso nastopile: Prismojeni profesorji bluesa, Fed Horses, Bordo in Čedahuči.

Dan D so v Izštekanih nastopili že trikrat, nazadnje leta 2013 na dvojnem večeru v Kinu Šiška, s katerim so sklenili osrednjo turnejo podviga Tiho. Letošnje leto so preživeli v pripravah na novo ploščo, ki je tik pred izidom. Koncertni maratonci Prismojeni profesorji bluesa so letos praznovali desetletnico in povili tretjo ploščo Wacky Blues Professors. Slovenski altercountryjaši Fed Horses so izdali kratkometražni EP Sinner in pilili svoj zvok. Bordo, novi projekt pevca gorenjskih The Tide Tomaža Štularja, je poleti doživel ognjeni krst v živo, prvenec se obeta še letos. Indie folkerji Čedahuči pa so pravkar predstavili dolgo pričakovano tretjo ploščo Svetilnik

Izštekanih 25 bo že šesta velika decembrska izdaja te oddaje. Po dvajsetletnici leta 2013 z naslovom Izštekanih 20, na kateri so sodelovali tudi godalci Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, se je koncert ustalil pod imenom Izštekanih 10. Leta 2014 so k sodelovanju pritegnili Big Band RTV Slovenija, leta 2015 člane Simboličnega orkestra, leta 2016 izvajalce, zbrane v projektu Sounds Of Slovenia, in leta 2017 skupino Siddharta z desetimi gosti. Vsakič se je v odmevnem, razkošnem in ekskluzivnem triurnem koncertu na odru zvrstilo več deset glasbenikov. Posnela jih je tudi Televizija Slovenija, povezoval pa jih je avtor in voditelj oddaje Izštekani Jure Longyka.