24.08.2016

Zvoki in vizije

Etnomuzikološki simpozij in festival filmov o glasbi

Viktor Škedelj Renčelj

Zvoki in vizije
Foto: Letak prireditve

Med 24. in 27. avgustom se bo v Ljubljani (v prostorih SAZU in Mestnega muzeja) odvijalo prvo srečanje Študijske skupine ICTM za avdiovizualno etnomuzikologijo. Srečanje obsega mednarodni znanstveni simpozij Zvoki in vizije: aktualne smeri v avdiovizualni etnomuzikologiji ter filmske projekcije etnomuzikoloških filmov.

Simpozij odseva porast interesa v vizualni dimenziji prakse izvajanja glasbe in uporabe filma v etnomuzikologiji,kar je povezano z vedno pogostejšo uporabo etnografskih metod raziskave in reprezentacije in tehnološkim razvojem sodobnih vizualnih orodij, ki jih danes uporabljamo na terenu.

Danes, v sredo 24. avgusta, bodo predvajani filmi o glasbah sveta, med četrtkom in soboto (25.–27.) pa se bodo filmske projekcije prepletale s prispevki mednarodnih udeležencev simpozija.

Vstopnine ni, prireditelji srečanja pa so: Oddelek za muzikologijo Filozofske fakultete UL, ZRC SAZU Glasbenonarodopisni inštitut, zavod Imago Sloveniae ter Kulturno in etnomuzikološko društvo Folk Slovenija.

Podroben program simpozija si oglejte tukaj.
Program filmov o glasbah sveta si oglejte tukaj.