28.03.2024

13. koncertna sezona Grajskih harmonij

V dvorano Gradu Kromberk se po dobrem letu dni vrača nova sezona cikla komorne in solistične glasbe, ki ga organizira Kulturni dom Nova Gorica v sodelovanju z Goriškim muzejem.

Press info

Grajske harmonije

Prvi od treh koncertov bo v četrtek, 4. aprila 2024, ob 20. uri. Spored bo v celoti posvečen samospevom primorskih skladateljev, ki sta jih za pričujoči koncert skrbno zbrali sopranistka Pia Brodnik in pianistka Aleksandra Pavlovič. Prisluhnili bomo delom Marija Kogoja, Brede Šček, Rada Simonitija, Pavla Merkùja, Štefana Maurija, Alda Kumarja, Bojana Glavine, Andreja Makorja in  Petra Šavlija.

Že čez dobra dva tedna, v četrtek, 18. aprila, bo na sporedu drugi koncert, ki ga bo oblikoval Trio Noordung (violinist Matjaž Porovne, violončelistka Petra Greblo in pianist Miha Haas). Zadnji letošnji koncert bo v četrtek, 16. maja v sodelovanju s tržaškim društvom Associazione Chamber Music in Tekmovanjem 'Piccolo Violino Magico' iz San Vita al Tagliamento (Italija). V dvorani kromberškega gradu bo v prvem delu nastopila bolgarska violinistka Lora Markova, v drugem delu pa se bo predstavil Trio Chagall, ki združuje Edoarda Gieca na violini, Francesca Massimina na violončelu in Lorenza Nguyena na klavirju.

Več informacij najdete TUKAJ.