18.05.2022

7. mednarodni glasbeni festival Sem glasba, sem mesto 2022

SGSM tudi letos prinaša številne koncerte, pevsko tekmovanje in bogat spremljevalni program.

Press info

SGSM

Mednarodni glasbeni festival Sem glasba, sem mesto (SGSM) se že sedmo leto odvija v produkciji Zavoda Novo mesto. Raznolik koncertni program bo tudi letos pospremilo mednarodno pevsko tekmovanje v operi in samospevu, ki bo četrtič v Novo mesto privabilo mlade pevce iz Slovenije in tujine. Obiskovalci festivalskih dogodkov bodo imeli priložnost doživeti utrip Novega mesta s pomočjo turistično obarvanega spremljevalnega programa. 

Rdeča nit letošnjih festivalskih glasbenih večerov bo vokalna glasba – od opere, samospeva in muzikala do ljudske glasbe, jazza in popa. Tradicionalno bo v okviru festivala potekala Noč slovenskih skladateljev, festivalska novost pa je gostovanje edinstvenega tekmovanja v samospevu spevSLAM, ki se bo v Sloveniji odvilo tretje leto zapored.

V sklopu festivala bo potekalo 4. mednarodno pevsko tekmovanje v operi in samospevu, ki letos beleži 20 prijavljenih pevcev in pevk do 35 leta starosti iz Slovenije, Velike Britanije, Belgije in Avstrije. Pevsko tekmovanje bo potekalo 3. in 4. junija, tekmovalce pa bo ocenjevala petčlanska mednarodna žirija.

Lokacije festivalskih dogodkov: Kulturni center Janeza Trdine (Trdinova dvorana, ploščad KCJT), Evangelijska cerkev Dobrega pastirja, Glasbena šola Marjana Kozine Novo mesto.

Celoten program dogodkov in spremljevalni program ter nakup vstopnic najdete TUKAJ.