21.03.2018

Ajda Stina Turek je izdala svoj prvenec Sonder

Danes bo na odru Studia 26 ob 20.00 nastopila z bandom iz Bostona.

Press info

Ajda Stina Turek je izdala svoj prvenec Sonder
Foto: Polona Mlakar Baldasin

Ajdo Stino Turek smo pred časom že predstavili v Portretu nove glasbene generacije. 23 letno pevko, ki obiskuje 8. semester na oddelku Vocal Performance – Jazz na Berklee College of Music v Bostonu, poznamo kot odlično interpretinjo vokalnih jazzovskih standardov, tokrat se predstavlja s prvim avtorskim albumom, ki ga je posnela januarja v Bostonu. Je avtorica tako glasbe in besedil v angleščini, aranžmaji pa so delo Nina Samanića, prav tako diplomanta z Berkleeja. Album SONDER je izšel marca 2018 v Sloveniji. Študij v tujini ji je nedvomno razširil obzorja, v pesmih izpostavlja probleme današnjega sveta, a kljub temu ostaja pozitivna in igriva. Žanrsko se skladbe gibljejo od latinskega jazza, swinga, RnBja do bluesa, v katerem zna vedno pokazati svojo odštekano plat. 

Pri snemanju se ji je pridružilo 25 glasbenikov z vsega sveta. Tokrat jo bodo na koncertu spremljali Emi Nishida iz Japonske, na basu Youngchae Joeng iz Južne Koreje, na bobnih pa Yair Amster iz Izraela. Vsi so tudi študenti na Berkleeju oz. na Berklee Global Jazz Institutu. 

Koncert bo snemal Radio Slovenija in ga bo 30. aprila v okviru Mednarodnega dneva jazza poslal v eter na radijske postaje širom Evrope.