06.05.2022

Carmen manet prihaja z novim projektom

Zbor Carmen manet pod vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja vabi na unikatno, mistično koncertno doživetje z naslovom Aurora.

SIGIC

Carmen manet prihaja z novim projektom

Gre za 10 intimnih 45-minutnih koncertov, ki se bodo odvili 28. in 29. maja ter 4. in 5. junija v Stolpu Škrlovec v središču starega mestnega jedra Kranja. Vstopnice za vseh deset koncertov so na voljo TUKAJ.

Aurora je intenzivni zborovsko-izkustveni koncert. Pod umetniškim vodstvom dirigenta Primoža Kerštanja je ženski pevski zbor Carmen manet pripravil nov konceptualni glasbeni dogodek za 45 poslušalcev in 30 pevk. Inspiracijo so dirigent in pevke znova našli v nordijski glasbi.

Aurora ali polarni sij je igra svetlobe, vidna ponoči. Naravni pojav so poimenovali po rimski boginji jutranje zarje, Avrori. Pojav je opisan v številnih mitih skandinavskih narodov, kjer ima nadnaraven pomen. Eden izmed njih razlaga, da je polarni sij odsev ščitov in oklepov polarnih bojevnic, znanih kot Valkyrie, ki so v bitki kazale upanje preživelim. Aurora je simbol mistike, svetlobe, lepote v neznanem in prebujenja. Carmen manet s 45-minutno glasbeno predstavo prebuja svoje glasbene dogodke v središču Kranja. Dogodek bo neklasičen zborovski koncert, ki bo podprt z vizualnimi elementi, zborovskim gibom ter intenzivnim zvočnim izkustvom »iz oči v oči«. Potekal bo v intimnem vzdušju z omejenim številom sedežev in ob pričetku poletja ponuja zborovsko poslastico. Koncert bo gostil Stolp Škrlovec, bivši obrambni stolp in del obzidja mesta Kranj. Stolp, ki je imel včasih vlogo orožarne, se je po letu 2011 razvil v kulturno prizorišče. Intimna dvorana v spodnji etaži omogoča manjše predstave z inovativnimi postavitvami. Tudi Carmen manet izkorišča zgodovinski in prostorski potencial Stolpa Škrlovec in obljublja zborovsko izkušnjo novih dimenzij.

Carmen manet že dobro poznamo, če zbora prej niste zasledili, ste zanj zagotovo slišali ob zmagi na prvem izboru za Evrovizijski zbor leta 2017. Tudi ostali njihovi projekti so prav poseben plod njihove domišljije in veselja do glasbe. Primožu Kerštanj je zborovski guru Carmen manet že vse od ustanovitve in je s pevkami osvojili številna priznanja v Sloveniji in tujini. Svoj mednarodni ugled in prepoznavnost je Primož potrdil s članstvom v žirijah na zborovskih tekmovanjih po celem svetu,  zaposlen pa je kot umetniški direktor in ravnatelj Glasbenega centra DOREMI Bled, kjer se v zadnjih letih posveča delu z otroki s posebnimi potrebami.

Več o zboru: www.carmenmanet.si