18.12.2014

Cikel delavnic FundaMENT

Projekt FundaMENT vključuje domače glasbene strokovnjake, ki ti bodo pomagali pri spoznavanju osnov glasbenega posla pri nas. Seznanili te bodo s pogoji, v katerih glasbeni posel v Sloveniji deluje in predstavili veščine, ki so potrebne, da posel steče.

SIGIC

Fundament

10. december 2014

USTANOVILI STE BEND, POSNELI KOMAD… IN KAJ SLEDI?

Srečanje je potekalo v obliki interaktivne igre: Andraž je glasbeni menedžer, ki odkrije nov bend. Bend v studiu pravkar snema prve skladbe. K sodelovanju povabi agenta, založnika in PR-ovca, da skupaj izpeljejo projekt. CILJ: bend izda ploščo, promovira singel in izvede serijo koncertov. Kaj sledi? Bo bend izdal ploščo in utonil v pozabo? Ali pa izpeljal projekt in se v zanosu uspeha odpravil v studio na snemanje novega albuma.
 

Sodelujejo: Andraž Kajzer, Vlado Mihajlović, Blaž Gregorin, Miran Rusjan


15. december 2014 ob 17. uri

ČISTO PRAVI GLASBENI MENEDŽER

Moderator se bo pogovarjal s tremi glasbenimi menedžerji. Spoznal boš osnovne veščine poklica glasbenega menedžerja pri nas, se seznanil s pogoji za uspešnost in učinkovitost njegovega dela ter si odgovoril na vprašanje, kaj sploh pomeni biti glasbeni menedžer v Sloveniji. Debata ne bo namenjena le nadebudnim glasbenim menedžerjem. Koristne informacije bo podala tudi tistim, ki se z glasbenimi menedžerji srečujejo v različnih korakih svojega glasbenega udejstvovanja.
 

Sodelujejo: Luka Zagoričnik, Vlado Mihajlović, Andrej Sevšek, Jakob Wilfan

18. december 2014 ob 17. uri

SHOWCASE? SHOW CASE!

Na tem srečanju izveš kaj so showcase glasbeni festivali in konference. Povabljeni gostje bodo predstavili različne profile delegatov, ki prihajajo na tovrstne dogodke ter predstavili njihovo vloge in cilje. Kot udeleženec boš tokrat prejel tudi nalogo: do sklepne delavnice moraš opredeliti svojo vlogo znotraj glasbenega posla ter si na osnovi liste delegatov, ki bodo prisotni na MENT Ljubljana, narediti svoj MENT načrt. Koga boš zastopal? Koga kontaktiral? Katera znanja in izkušnje boš skušal pridobiti? Kako boš osvojeno znanje prenesel na teren?

Sodelujejo: Andraž Kajzer, Matjaž Manček, Miran Rusjan