16.01.2020

Dirty Noises - Le aFREAKa C`est Chic II - Koncert za site v Afriko

V bistroju Švicarija bodo v soboto, 18. januarja od 19. ure dalje gostili prav posebno zabavo za dober namen. Eklektična zasedba Dirty Noises, ki je sestavljena iz ljubiteljskih muzičarjev, se namreč 31. januarja odpravlja na prav posebno turnejo po Afriki, kjer bodo širili dobro voljo, dobro glasbo in dobre namene.

Press info

Dirty Noises

Štirje kombiji, polni navdihujoče glasbene družbe (najmlajša članica šteje 14 let, najstarejši popotnik pa 78), bodo na pot krenili iz Škofje Loke in se ne bodo ustavili, dokler preko Italije, Francije, Španije, Maroka, Zahodne Sahare in Mavretanije ne dosežejo končnega cilja, Gambije. Na afriški celini jih pred ciljem v resnici čaka nekaj postojank, kjer bodo učencem lokalnih šol podarili kakšen računalnik in glasbilo, predvsem pa bodo na ta način predstavili svojo definicijo globalizacije - ki ni vedno slaba in ki, kadar se je lotijo Hawlinci, vključuje predvsem medkulutrno glasbeno spoznavanje in združevanje.

V bistroju Švicarija se bo tako dva tedna pred odhodom zbrala (vsaj) celotna zasedba, ki šteje 20 članov, k jammanju in vsesplošni koncertni zabavi pa bodo na licu mesta povabljeni prav vsi, ki si bodo tega želeli. S svojo prisotnostjo boste pripomogli k zabavi, vzdušju in druženju z dragimi prijatelji, s prostovoljno, dobrovoljnimi prispevki pa k nakupu glasbil in zmanjšanju stroškov odprave.

Kdor jih pozna, ve, da gre za žurko, ki se jo zapomni. Dobre in žive muzike ne bo (z)manjkalo. Nabrusite pete in izrazite svoje simpatije s prisotnostjo, dobronamernostjo in »novčanicama«!

Vstopnine torej NI, prostovoljni prispevki SO.