11.01.2018

Do izvedbe 4. mednarodnega festivala AS Bled letos tudi preko Crowdfundinga

Slovenski orkester saksofonov SOS zbira finančna sredstva za realizacijo 4. mednarodnega festivala AS Bled, saj za organizacijo tega dogodka zaenkrat še ne prejema nikakršnih občinskih ali državnih sredstev.

Sigic

Do izvedbe 4. mednarodnega festivala AS Bled letos tudi preko Crowdfundinga

Festival AS je glasbeni dogodek, ki ga organizira Slovenski orkester saksofonov SOS pod okriljem lastnega neprofitnega kulturnega društva Sekvoja. Namenjen je vsem saksofonistom, tako mladim, kot tudi poklicnim ali amaterskim in se žanrsko ne omejuje. Letos bo festival gostil veliko pomembnih gostov iz tujine - med najbolj zvenečimi imeni so:

  • Claude Delangle (Francija) - profesor na Pariškem glasbenem konservatoriju; njegov saksofonski razred velja za enega najprestižnejših na svetu.
  • Barry Cockroft (Avstralija) - saksofonist, mednarodno priznan solist in skladatelj.
  • Kenneth Tse (ZDA) -  profesor saksofona na Univerzi v Iowi.
  • Javier Valerio (Kostarika) – profesor saksofona na Univerzi v Kostariki; je pionir in eden izmed vodilnih klasičnih saksofonistov v Latinski Ameriki.
     

Donacije zbirajo z lastno crowdfunding akcijo. Vsak lahko prispeva manjše donacije za omenjeni festival, v zameno pa dobi nagrado po izbiri. Na voljo so zelo izvirne nagrade: 90 minutna delavnica joge; kuharska delavnica Kako pripravimo “pierogi” (tradicionalno poljsko jed); notna izdaja saksofonske skladbe s podpisom avtorja; CD Clauda Delangleja ali Geralda Preinfalka; avtobusni prevoz za obisk koncerta mladinskega orkestra SOS Junior v Budimpešti; rojstnodnevno presenečenje članov organizacijskega odbora AS itd.

Več informacij o crowdfunding akciji in nagradah najdete TUKAJ, in na Youtube povezavi AS Festival Bled Crowdfunding.

Razpisali pa so tudi različne oblike izobraževanj, na katere se lahko prijavite do 15. januarja.