16.03.2017

Prve najave za Godibodi 2017

Znani so že prvi nastopajoči na festivalu Godibodi 2017, na katerem glasbena zadruga Celinka predstavlja novo slovensko glasbo.

Press info

Godibodi 2017
Foto: Arhiv organizatorja

Jubilejna deseta edicija festivala, ki je tematsko osredotočen na ljudsko in avtorsko glasbo, bo potekala med 7. in 10. junijem na različnih lokacijah po Sloveniji.

Uvodni koncert bo pripadel prekaljenemu glasbeniku Martinu Štiberniku, ki po novem sliši na umetniško ime Mistermarsh. Martin se je kalil na narodnozabavni sceni z znamenitimi Slapovi, potem se je spustil v pop vode in med drugimi sodeloval tudi s Karmen Stavec, Janom Plestenjakom inVladom Kreslinom. Na Godibodiju pa se bo razgalil z avtorsko ploščo Altamira.

Svoj prvenec bo predstavila pevka in po novem tudi avtorica besedil in (so)avtorica glasbe Lara Poreber z umetniškim imenom Lamai, ki je širši javnosti poznana predvsem po uspešnem singlu Bela luna in po sodelovanju s kantavtorjem Jernejem Zoranom. Lamai bo na odru Godibodija stala v družbi, s katero pogosto nastopa: kitaristoma Markom Verbičem in Primožem Moškonon, bobnarjem Mirom Tomšičem, kontrabasistom Tomažem Zorkom in klaviaturistom Jernejem Šuštaršičem.

Svoj najnovejši projekt Sara bo predstavil tudi priznani bobnar Enos Kogler (sodeloval je z Vladom Kreslinom, Dragom Ivanušo, Darjo Švajger, Judy Niemack, Davorjem Gobcem, zasedbo Fake Orchestra). Pri Sari je moči združil s prekaljenimi glasbeniki mlajše generacije: pevko Ano Šimenc, Petrom Janom in več-instrumentalistom Dejanom Jerončičičem. 

Prvenec V veseolje bo predstavila tudi novomeščanska naveza Tretju kanu, ki jo sestavljata pevka  Anja Pavlin in kitarist Jan Medle, oba soavtorja. Na odru se jima bodo pridružili Žiga Dobravc na bobnih, Primož Moškon na kitari in Jani Kovačec na bas kitari. 

Znano je tudi že, da bo producent in glasbenik Bort Ross v okviru t.i "dolenjskega dneva" s svojimi soborci iz šentjernejskega Lotos studia predstavil svoj drugi avtorski album.