21.11.2018

Festival Grounded

Druga izdaja festivala Grounded, ki združuje elektronsko glasbo, kritično misel in aktivizem, se bo med 21. in 23. novembrom odvijala na različnih ljubljanskih lokacijah.

SIGIC

Festival Grounded

Grounded je festival elektronske glasbe, kritične misli in aktivizma, ki naslavlja aktualna družbena vprašanja s povezovanjem navidez nezdružljivega: deinstitucionalizirane teoretske razprave, povsakdanjenja družbenega aktivizma ter progresivne klubske elektronske kulture. V razpravah, projekcijah, predstavitvah, glasbenih nastopih in druženjih, katerih vrednostna izhodišča so enakost ne glede na osebne okoliščine, solidarnost s šibkejšimi in avtonomija posameznika in posameznice, udeleženke in udeleženci iščejo informirane, argumentirane in odgovorne odzive na izzive sedanjosti in prihodnosti.

Prva izvedba festivala je bila leta 2015 na temo Avtonomija migracij. Tema letošnjega festivala je Intima v času umetne inteligence.

"V okviru glasbenega programa se bo predstavilo okrog 20 domačih in tujih glasbenikov in glasbenic, ki s svojo vizijo zvoka prihodnosti krojijo današnjo klubsko in eksperimentalno glasbo. Vodilna imena festivala so: Renick Bell, Ariel Zetina, rRoxymore, Kablam in LOFT. Pri izbiri nastopajočih se nam je zdelo pomembno prikazati nove smernice, mogoče so nekatera imena publiki v Sloveniji še nezana, vsekakor pa so to izvajalci in izvajalke, ki v svetu prebijajo meje. Predstavili se bodo tudi domači glasbeniki in glasbenice ter izvajalci in izvajalke, ki na slovenskih tleh kažejo nove smernice eksperimentalne in klubske glasbe, kot so Kaja Skrbinšek (Malidah), Gašper Torkar, Futon, člani Ustanove, R36...," je dejala Nina Hudej, ki skupaj z Nino Kodrič (NinaBelle) in Matejem Mihevcem skrbi za glasbeni del festivala.

Vse dogodke bo možno preko spleta spremljati v živo.