18.07.2016

Festivalski odmevi: Festival Burja

Burja je klubski festival, ki je v letošnji prvi ediciji slovenski obali približal urbane oblike kulturnega in glasbenega udejstvovanja in izražanja.

Dušan Mijanović

Festival Burja
Foto: Matevž Kocjan

Zavod Fontico je v sodelovanju s Centrom mladih Koper konec junija prvič organizira Festival Burja. "Festival Burja je kot klubski obalni festival urbane kulture letos doživel premierno edicijo in je bil med lokalnim prebivalstvom zelo pozitivno sprejet. Publika je bila sestavljena predvsem iz mlajših obiskovalcev, to je študentov in mlajših zaposlenih. Festival, ki je potekal v prostorih Centra mladih Koper, je bil podprt s sredstvi iz lokalnega razpisa za mladino Mestne občine Koper. Festival je doživel precejšen odziv s strani medijev, tako lokalnih, kot tudi nacionalnih." je povedal direktor Zavoda Fontico, Andraž Hribovšek.

Nepričakovano velik odziv zainteresirane javnosti in medijev je organizatorjem potrdil začetno tezo o pomanjkanju urbane kulture v Kopru. "Razvoj urbane kulture in urbanih oblik kulturnega udejstvovanja je na koprskem področju še v zgodnji fazi, vendar je čutiti težnjo po hitrem razvoju takih oblik kulture. Festivalska identiteta Burje je zaradi prvega leta obstoja še v fazi izgradnje, vsekakor pa bo uspešna izvedba letošnjega festivala vplivala na ponovitev v prihodnjem letu. Ker se Festival Burja zavzema za predstavitve kvalitetnih glasbenih novitet iz slovenske in okoliške glasbene scene, bomo razširili ponudbo izvajalcev in festivalskih prizorišč." je Hribovšek razkril načrte za prihodnjo edicijo festivala.

Promocijski posnetek prve edicije festivala:


Okrogla miza:

Festival Burja
Festival Burja: Toxine
Festival Burja: Koala Voice
Festival Burja
Festival Burja: Jardier
Festival Burja