24.08.2016

Festivalski odmevi: Urbano dejanje 2016

Festival Urbano dejanje je tudi letos glasbeno popestril območje ljubljanske Tobačne ter potrdil, da postaja pomemben del poletnega dogajanja v Ljubljani.

Peter Baroš

Urbano dejanje 2016
Foto: arhiv organizatorja

Festival Urbano dejanje je tudi letos občinstvu predstavil vrsto vsebin, ki jih ustvarjajo domači ustvarjalci in skupaj tvorijo stičišče različnih urbanih subkultur. "Moto našega festivala je povezovanje raznolikosti. Skozi 7 dni predstavimo 7 glasbenih žanrov, ki so značilni za urbano okolje", je povedal Domen Požlep, predstavik organizacijske ekipe festivala. Osrednji glasbeni program na prostem so zasedle glasbene zasedbe in izvajalci kot so Dan D, Klemen Klemen, Čedahuči in Severa Gjurin, Hamo & Tribute 2 Love, Jardier, Mrigo & Ghet, Leyya, Bowrain, Lenart Krečič in Ratko Divjak, nočni del festivala pa se je odvijal v prostorih kluba Zoo, kjer so se predstavili DJ-ji. Obiskovalci, ki jih je bilo letos več kot 8.000, so se do koncertnega prizorišča sprehodili mimo stojnic, kjer je svoje umetniške izdelke predstavilo več domačih oblikovalcev. Kupiti je bilo mogoče unikatni nakit, oblačila,različne druge umetniške izdelke, se udeležiti delavnic grafitarstva, gverilskega kvačkanja, se seznaniti z delom DJ-ja in plesalcev breakdancea, pobliže spoznati delo tetovatorjev in brivcev. Vse skupaj pa ni minilo tudi brez športa, na čelu s skejtarji, ki so pred radovednim občinstvom razkazovali svoje vragolije.

Organizatorji veliko pozornosti namenjajo tudi celostni vizualni podobi festivala, tako z grafičnega kot scenografskega vidika, vključno z videom in foto produkcijo. "To nas sicer finančno prikrajša, vendar gradimo brand na dolgi rok in verjamemo, da se nam bo vložek povrnil", pojasnjuje Požlep. 

Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016
Urbano dejanje 2016