26.04.2019

Glasbeni predvečer majnice 2019 v Laborju

V soboto, 4. maja, bi v vasi Labor v Slovenski Istri potekal z glasbo obarvani predvečer že tradicionalne majnice, tj. praznovanja prve majske nedelje.

Press info

Vas Labor v Slovenski Istri

Letošnji program se bo začel predvidoma ob 17:30 s tradicionalnim nastopom mužike (godbe na pihala) Sv. Lazar iz Boršta, nadaljeval z vodenim ogledom razstave letošnje likovne delavnice LaborArtorij po laborskih ambientih, ob 19:00 pa bo v cerkvi Sv. Martina moč prisluhnili koncertu violinskega dueta Terrafolk z Bojanom Cvetrežnikom in Barjo Drnovšek, ki bosta univerzalnost baročne glasbene dediščine povezala z ljudsko godaliko. Koncertu sledi obvezna pogostitev z druženjem.

Bojan Cvetrežnik in Barja Drnovšek sta člana slovenske zasedbe Terrafolk (prejemnice BBC World Music Award) in mednarodnega Simboličnega orkestra. Bojan je kot violinist solist igral v predstavi Varekai kanadskega Cirque du Soleil. Sta klasično izobražena violinista, ki na svojih popotovanjih spoznavata različno ljudsko glasbo. Izvajata originalne kompozicije in lastne priredbe za violine. Bojan in Barja sta glavna mentorja Specialnih delavnic za godala pri projektu Godalkanje, kjer mladi glasbeniki spoznavajo raznolikost  violinskih zvokov evropske ljudske glasbe: od juga do severa, od baroka do disco ritmov ter od indijske glasbe do jazza.