06.05.2021

Tukaj je bil nekoč koncertni plakat, zdaj pa je le še prošnja za pomoč

Danes, 6. maja, imate še zadnjič priložnost obiskati razstavo koncertnih plakatov pri Figovcu v Ljubljani. Akcija za pomoč delavcem v glasbeni industriji pa se nadaljuje z novo kampanjo.

SIGIC

Midelamodogodke

Z zaključkom razstave Koncertni plakat, ki jo soorganizirata TAM-TAM inštitut in SIGIC v sodelovanju z iniciativo MiDelamoDogodke, ostaja v veljavi možnost nakupa izbranih razstavljenih plakatov preko spletne trgovine. Sredstva, zbrana v ta namen, bodo namenjena pomoči odrskim delavcem v glasbeni industriji, katerih preživetje je bistveno povezano z javnimi koncertnimi dogodki, ki se zaradi protikoronskih ukrepov ne izvajajo. 

Pomagate lahko tudi neposredno na TRR za donacije SI56 6100 0002 5334 516 (Društvo MiDelamoDogodke, Kapiteljska ulica 9, 1000 Ljubljana)

Dobrodelno društvo MiDelamoDogodke vabi k prijavi vse delavce v koncertni industriji, ki zaradi izpada dohodka v času epidemije potrebujejo pomoč. V prvem krogu prijaviteljem plačujejo položnice v vrednosti 200 €. Povezava do prijavnega obrazca.  

MiDelamoDogodke so sprožili tudi novo akcijo, s katero k sodelovanju vabijo vse prireditvene prostore v Sloveniji in druga mesta, ki so v času izvajanja koncertov služila za njihovo promocijo. Preko spletne povezave lahko snamete in natisnete plakat, na katerem piše: Tukaj je bil nekoč koncertni plakat, zdaj pa je le še prošnja za pomoč. Koncerti so bili prvi prepovedani, vrnili se bodo zadnji. Z razobešanjem teh plakatov boste širšo javnost seznanjali s perečo problematiko na področju koncertne industrije ter širili poziv k pomoči v obliki donacij.